Adalet Bakanlığı bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilana göre 700 memur alımı yapacak. Bu kapsamda Adalet Bakanlığı yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre 5-9 dereceli kadrolara açıktan ve naklen 700 İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcısı alacak.

BAŞVURULAR SONA ERDİ?

Yayımlanana ilana göre başvurular 07 Kasım 2019 tarihi ile 14 kasım 2019 tarihleri arasınd alınmıştı. Başvuruşar ÖSYM üzerinden yapıldı. Ancak adaylar için son şans ve geç başvuru günü içinde son güne geliniyor.

GEÇ BAŞVURU İÇİN SON ŞANS!

Başvurular 14 kasım 2019 tarihinde sona ermişti. Ancak Bakanlık yaptığı duyuruda adaylar ason şans olarak 27 Kasım 2019 tarihine kadar geç başvuru alımı yapacağını belirtmişti. Geç başvurular 27 kasım 2019 tarihi saat 23:59 a kadar yapılması gereklidir.

BAŞVURULAR NERECEN YAPILIYOR!

Adalet bakanlığı 700 İcra Memuru alımı başvuruları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından alınıyor.  Adaylar başvurularını elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) alınacaktır. Başvuru merkezleri listesi başvuru süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinde sınava başvuru bilgileri içerisinde yer alacaktır. ÖSYM başvuru merkezleri başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alacaklardır.

GEÇ BAŞVURU FARKI NEDİR?

Daha önce başvuru yapmamış olan ve geç başvuruya kalmış olan adaylar başvuru süreti olarak daha fazla verirler. Normal başvuru yapan adaylar 216 TL üzerinden başvur uyaptılar ve geç başvuru yapacak olan adaylar 324 TL üzerinden başvuru yapacaklar.

Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, aynı gün saat 23.59’a kadar ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti bankalardan yatırılamaz.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim