Adalet Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı memur alımı ilanı ile bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere açıktan ve naklen memur alımı yapacağını bildirmişti. Başvuruların 16 Şubat 2022 tarihi ile başlamasından sonra artık sona eriyor. Henüz başvuru yapmayanlar için son gün. Ancak Bakanlık açacağı Geç başvuru günü fırsatı ile başvuruyu kaçıran adaylara şans sunacak.

550 Memur Alımı Yapılacak!

Bakanlıktan gelmiş olan duyuru ile Adalet bakanlığı Açıktan ve naklen 5-9 uncu dereceli kadrolara 550 adet İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcısı alımı yapacak.

Başvurular Sona Eriyor!

İlana başvurular ÖSYM üzerinde 6 Şubat 202 tarihi ile başlamış olup artık sona eriyor. Adaylar başvurularını 23 Şubat 2022 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Henüz başvuru yapmayan adaylar ÖSYM üzerindeki AİS sistemi üzerinden başvuru yapacaklar.

Kimler Başvuru Yapabiliyor.

İcra Müdür ve İcra Müdür yardımcısı alımı için adaylardan Başvuranların icra müdür ve icra müdür yardımcısı olarak atanabilmeleri için İcra Müdür ve Yardımcıları ile İcra Kâtiplerinin Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 3 üncü maddesinde belirtilen şartlar aranacak.

Geç Başvuru Günü Ne Zaman?

Bakanlık başvuru tarihleri içerisinde başvuru yapamayan adaylar için son şansı tanıyacak. Adalet Bakanlığı 550 memur alımını kaçıran adaylar ÖSYM tarafından 2 Mart 2022 tarihindeki başvuru sistemi üzerinden başvuru yapılacak.

İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcısı Alımı Sınavı:

Adalet Bakanlığı sınavı 3 Nisan 2022 tarihi ile yapılacak. Sınav Pazar günü 062 Ankara-Çankaya ve 067 Ankara-Yenimahalle olmak üzere iki sınav merkezinde yapılacaktır. Sınav, saat 10:15’te başlayacak ve 105 dakika sürecektir. Adaylar, saat 10:00 dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim