Adalet Bakanlığı memur alımı için başvurular başladı. Bakanlık geçtiğimiz günlerde yayımladığı memur alımı ilanına göre Merkez Teşkilatındaki eksikliği karşılamak üzere Bakanlık 9. dereceli kadroya 15 Memur Alımı yapacak. Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutuklu evleri Kontrolörleri Yönetmeliğine göre Stajyer Kontrolör alımı yapılacak.

Başvuru Süreci Az Önce Başladı!

Adalet Bakanlığı 2022 yılı içerisinde memur alımı başvuru süreci başladı. 5 Ocak 2022 tarihi ile yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Adalet Bakanlığı memur alımı başvuruları en geç 14 Ocak 022 tarihi saat 23:59 a kadar başvuru yapılmış olması gereklidir. Adaylar başvurularını sadece Kariyer adresi üzerinden gerçekleştirilecektir. Başvuru ekranı ve şartlarına haberden ulaşabilirsiniz.

Başvuru İçin Adayların Taşıması Gereken Nitelikler nedir?

- Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayının ilk günü itibari ile ( 01 Ocak 2022 ) 35 yaşını tamamlamamış olmak,

- Hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilimler, idarî bilimler, iktisat, maliye ve işletme alanlarında meslek için gerekli kültürü veren en az dört yıllık öğretim yapan yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak,

- 2020 veya 2021 yıllarında yapılmış olan KPSS'den P9 veya P48 puan türünden en az 70 puan almış olmak,

şartları aranacak.

Sözlü Sınav İle Memur Alınacak!

Bakanlık aldığı başvuruları incelemek üzere değerlendirecek. Bu yönde KPSS puanına göre yapılacak olan başvurular puan sıralamasına göre gerçekleştirilecek. KPSS puanı en yüksek olan adaylar sözlü sınava alınacak.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim