Resmi Gazete'de yayımlanmış olan ilana göre Adalet bakanlığı 1300 kişilik kadro ile alım yapacağını ilan etti. 14 Eylül 2019 tarihi itibari ile yayımlanmış olan ilana göre 3 farklı alandan hakim ve savcı adayı alımı yapılacak. Bu bağlamda Adalet bakanlığı 2019 yılı için bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Bakanlık tarafından yapılacak yazılı yarışma sınavı ve Mülakat ile 9-5 dereceli kadrolarda alım yapacak.

1300 HAKİM VE SAVCI ADAYI ALINACAK!

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda 3 farklı alandan 1300 hakim ve savcı adayı alımı yapılacağı ilan edildi. İşte dağılım?

1) 1000 adlî yargı hâkim ve savcı adayı,

2) 200 avukatlık mesleğinden hâkim ve savcı adayı,

3) 100 idari yargı hâkim adayı,

SINAV ÖSYM TARAFINDAN YAPILACAK!

Söz konusu olan hakim ve Savcı adayı alımı yazılı yarışma sınavı Ölçme, Seçme ve yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılacaktır. Bu bağlamda yazılı yarışma sınavları, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 29 Aralık 2019 Pazar günü Ankara’da iki oturumda yapılacaktır.

Adli Yargı ve İdari Yargı Sınavlarının ikisi için de başvuru yapan adaylar ile sadece Adli Yargı Sınavına başvuran adayların sınav binalarına alınma işlemleri saat 10.00’da tamamlanacaktır. Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

b) Adli Yargı ve Adli Yargı-Avukat Sınavlarının ikisi için de başvuru yapan adayların sınav binalarına alınma işlemleri sınavın sabah oturumunda saat 10.00’da, öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30’da tamamlanacaktır. Adaylar, sınavın sabah oturumunda saat 10.00’dan sonra öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

c) İdari Yargı ve Adli Yargı-Avukat Sınavlarının ikisi için de başvuru yapan adaylar ile sadece İdari Yargı Sınavına veya sadece Adli Yargı-Avukat Sınavına başvuru yapan adayların sınav binalarına alınma işlemleri saat 11.00’de tamamlanacaktır. Adaylar, saat 11.00’den sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

d) Adli Yargı-Avukat Sınavı için de başvuru yapan adayların öğleden sonra oturumu için sınav binalarına alınma işlemleri saat 15.30’da tamamlanacaktır. Adaylar, saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

SINAVA BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Adalet bakanlığına alımlar için adaylar başvurularına 31 Ekim 2019 tarihinde başlayacak olup en geç 07 kasım 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular son başvuru tarihine kadar elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) yapacaklar ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim