Devlet Personel Başkanlığı tarafından 31 Aralık 2018 tarihinde yayımlanmış olan ilana göre Adalet Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için alım yapacağını belirtti. Alımlar farklı pozisyonlara yapılacak olup adaylrdan en az lise mezunu olmaları ve Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak.Adayların almış oldukları KPSS puan türüne göre adaylara değerlendirme yapılacak olup Giriş sınavı yapılacaktır.

HANGİ POZİSYONLARDA ALIM YAPILACAK?

Adalet Bakanlığı toplamda 35 kişilik boşluk ile persoonel alacak olup alımlar farklı pozisyonlarda yapılacak. Buna göre Adalet Bakanlığı Merkez Teşkilatına 25 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 4 Aşçı alacak. Ankara Personel Eğitim Merkezi Müdürlüğü 3 ve Rize Personel Eğitim Merkezi Müdürlüğü 3 Aşçı alımı yapacak.

BŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adalet Bakanlığı alımını yapacağı pozisyon için adaylrdan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Yapılacak güvenlik soruşturası ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lise Mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

ADAYLRDAN ARANAN ÖZEL ŞARTLAR:

Adalet Bakanlığı alımını yapacağı Güvenlik görevlisi ve Aşçı pozisyonları için adaylardan özel olarak, Koruma ve Güvenlik Görevlisi için, En az lise mezunu olmak, Son başvuru tarihi itibari ile silahlı güvenlik görevlisi belgesine sahip olmak, Erkeklerde 170cm ve bayanlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabiilmek, Görevini yapmasına engel oabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak.

Aşçı pozisyonu için, En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, Halk eğitim müdürlüklerinin veya diğer resmî kurum veya kuruluşların ilgili branşta düzenlediği kurslardan mezun olmak veya ilgili branşta sertifika sahibi olmak gibi nitelikler aranır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar, 07 Ocak 2018 tarihi itibari ile başvurularına başlayabilir ve en geç 22 Ocak 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Bakanlığımıza ulaşacak şekilde posta ile yapılacaktır. Detaylı biilgi almak için aşağıda sizlerle paylaşacağımız bağlantıyı kullanabiilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim