Adalet Bakanlığından müjde geldi. Geçtiğimiz günlerde başvurusu alınan 200 kadrolu personel alımına ilişkin başvuru sonuçları açıklandı. Pedagog, Psikolog ve Sosyal Çalışmacı pozisyonuna başvuru yapanlarda sınava katılmaya hak kazanan adaylar belli oldu. Sonuçlarınıza haberimizin devamındaki bağlantıdan veya Adalet Bakanlığı resmi internet adresi üzerinden sorgulayabilirsiniz.

200 Kadrolu Personel Alımı Yapılacak!

Adalet Bakanlığından geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilan ile Bakanlık bünyesine 200 kişilik kadro ile 50 psikolog, 30 pedagog ve 120 sosyal çalışmacı alımı yapacağını bildirmişti. Başvurularına 13 Aralık 2021 başlayan adaylar 27 Aralık 2021 tarihi ile sonlandırdılar.

Bakanlık söz konusu alımlar için sözlü sınav yapacağını bildirdi.

Başvuru Sonuçları Açıklandı!

KPSS Puanı yapılan başvurular Bakanlık tarafından yapılan değerlendirme ile belli oldu. En az 70 puan ile kabul edilen başvurular yapılan sıralama ile belirlendi ve Taban puanlar belli oldu.

Bakanlık başvuru sonuçlarını çok fazla bekletmeden 27 Aralık 2021 tarihinde sona eren başvuruları 31 Aralık 2021 tarihi ile adaylara açıkladı. Sonuçlar sadece Adalet Bakanlığı resmi internet adresi üzerinden T.C. kimlik numarası ile kontrol edebilecekler.

BAŞVURU SONUÇLARI

Sözlü Sınav Ne Zaman Yapılacak?

Söz konusu olan Pedagog, Sosyal Çalışmacı ve Psikolog alımları için sözlü sınav yapılacağı bildirildi. Sınav 7 Şubat 2022 tarihi ile başlayıp 22 Şubat 2022 tarihine kadar yapılacak. Her aday için sınav günü farklı olup sonuçlarda sınav tarihinizi öğrenebileceksiniz.

Sözlü sınav Adalet Bakanlığı (Ana Bina) Personel Genel Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılacaktır. Sözlü sınav saat 10.00’da başlayacaktır.

Sözlü Sınavın Konuları Nedir?

  • Atama yapılacak kadronun gerektirdiği meslekî bilgi 40,
  • Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi 20,
  • Genel kültür 20,
  • Bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği 20,

puan olmak üzere; toplam 100 puan üzerinden değerlendirme yapılacaktır. Adayın alınacağı kadronun gerektirdiği mesleki bilgi tespit edilirken; alınacağı kadronun gerektirdiği teknik bilgiye ilişkin konuların bir veya birkaçından soru sorulacaktır

Editör: TE Bilisim