ADAYLAR İLANI BEKLİYOR

Adalet Bakanlığı tarafından her yıl gerçekleştirilen memur personel alımlarında, 2019 yılı alımları merakla bekleniyor. Onbinlerce aday tarafından Adalet Bakanlığı ve CTE kadrolarına yönelik memur personel alım ilanlarının ne zaman yayımlanacağı merak ediliyor. Bilindiği üzere her yıl kamuya toplamda yapılacak memur personel alım sayılarına yer verilir, bakanlıkların kaç personel alınacağı bütçe görüşmeleri sonrasında belirlenir ve duyurusu yapılırdı. Bu yıl hiçbir duyuru gerçekleştirilmedi ancak memur personel alımları peyder pey bakanlıklara ve kamu kurumlarına yönelik olarak yapılmaya devam ediliyor. Sağlık Bakanlığı, Spor Bakanlığı alımları gündeme gelmiş ve ilan süreçleri tamamlanmışken; Tarım Bakanlığı' nın da ilan yayımlayıp yayınlamayacağı gündeme gelmiş, bir açıklama yapılmamıştı.

Adalet Bakanlığı memur personel alımı için de geçen yıllarda yapılan açıklamalar dışında bir açıklama bulunmuyor. Daha önceki alımlarda bakanlık ve Ceza ve Tevkifevleri bünyesine memur personel alımları yapılmıştı. Bu alımlarda katip alımı, mübaşir alımı, şoför alımı ve ikm alımı gibi ilanlar gündeme gelmişti. 2019 yılı Adalet Bakanlığı memur personel alımları için de bu kadrolardan ilanların yayımlanması beklenmektedir. 2019 yılı memur personel alımları ve çok daha fazlası için İŞİN OLSA mobil uygulamalarımızı aşağıdaki bağlantılardan indirmeyi unutmayınız. Bu sayede Adalet Bakanlığı ve diğer bakanlıklar ilan yayımladığı anda ücretsiz olarak telefonlarınıza bildirim alabilirsiniz.

İOS> TIKLAYINIZ

ANDROİD> TIKLAYINIZ

BAŞVURU KOŞULLARI VE PUANLAR HAKKINDA

Yayımlanması planlanan ilanlarda önceki alımlarda olduğu gibi KPSS puanları üzerinden 60-70 baraj puanlarıyla alımların yapılması beklenmektedir. En az lise mezunu adayların başvuru yapabileceği bu ilanlarda, hem Adalet Bakanlığı hem de CTE bünyesine alımlar söz konusudur. İKM kadrosu için fiziki yeterlilik testleri söz konusuyken, katip alımı için yetenek sınavı uygulanmaktadır. İlanlar yayımlandığında, güncel teknik koşullara haberlerimizde değineceğiz. İlanın muhtemelen yaz ayları içerisinde yayımlanacağını düşünmekteyiz. Bildirim almak ve anında haberdar olmak için uygulamalarımızı indirebilirsiniz.