Adalet Bakanlığı 28 Haziran 2019 tarihi itibari ile son dakika olarak yayımlamış olduğu ilana göre bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak üzere farklı alanlardan ve pozisyonlarda 5970 memur personel alımı yapacağını ilan etti. Söz konusu bu ilanlara başvuru yapacak adayların bazı nitelikleri taşıyor olmaları zorunludur. Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde detaylı olarak ilan hakkında kadro dağılımına ve pozisyonuna göre özel niteliklere ulaşmanızı sağlayacağız.

HANGİ BİRİM ALIM YAPACAK?

Adalet Bakanlığı yayımladığı ilanda 4 farklı birimine sözleşmeli olarak personel alacağını ilan etti. Bu yönde Merkez ve Taşra teşkilatına 276 personel, Adalet Bakanlığı Personel genel müdürlüğüne 4 bin 424, Adalet bakanlığı icra işleri dairesi başkanlığına 1099 ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne ise 171 memur personel alacağını belirtti. Alım pozisyonlarında, Hizmetli, Psikolog, Sosyal Çalışmacı,Destek Personeli, Zabıt katibi, Mübaşir, Şoför, Teknisyen, aşçı, İcra katibi, Veteriner hekim, Öğretmen gibi pozisyonlara alım yapılacak.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR NEDİR?

Adalet Bakanlığı memur personel alımı ilanına başvuru yapacak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi şartlar aranır.

Ayrıca İşin Olsa ekibi olarak detaylı bir şekilde kadro dağılımı ve özel şartları sizlere paylaştık aşağıda inceleyebilirsiniz.

ADALET BAKANLIĞI:

Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatındaki ihtiyacını karşılamak üzere Merkez teşkilatına 8 Avukat, 37 Destek Personeli ( Hizmetli ), Tara Teşkilatına ise, 3 Diğer Teknik Hizmet personeli ( istatikçi ), 45 Destek Personeli ( Hizmetli), 98 Psikolog ve 85 Sosyal Çalışmacı olmak üzere toplamda 276 sözleşmeli personel alımı yapacağını belirtti.

Özel Şartlar:

Avukat: Hukuk fakültesinden veya buna denkliği olan yükseköğretim kurumlarının kabul ettiği yurtdışı öğretim kurumlarından mezun olmuş olmak ve Başvuru son tarihi itibari ile Avukatlık Ruhsatnamesine sahip olmak.

Destek Personeli Hizmetli: En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak.

Psikolog: Psikoloji Lisans mezunu olmak.

Sosyal çalışmacı : Sosyal Hizmet veya Sosyal Hizmetler lisans bölümlerinin birinden mezun olmak.

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ:

Adalet bakanlığı personel genel müdürlüğü ise toplamda 4 bin 424 kişilik kadro ile, 3071 Sözleşmeli Zabıt Katibi, 1169 Sözleşmeli Mübaşir, 96 Sözleşmeli Şoför, 58 Sözleşmeli Teknisyen ve 30 Sözleşmeli aşçı alımı yapacak.

Özel Şartlar:

Sözleşmeli Zabıta katibi: fakülte veya yüksekokulların, Bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, Meslek Yüksekokullarının adalet bölümü, Adalet ön Lisans programı, Adalet meslek lisesi veya diğer lise ya da dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümü mezunu olmaları gereklidir. En az lise mezunu olup daktilo veya bilgisayar dersinin başarıyla tamamladığını belgelemeleri gerekmektedir.

Sözleşmeli Mübaşir: En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak,

Sözleşmeli Şoför: En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak ve en az B Sınıfı Sürücü belgesine sahip olmak.

Sözleşmeli Teknisyen: En az meslek lisesi mezunu veya teknik liselerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak.

Aşçı: En az lise mezunu veya dengi okullardan mezun olmuş olmak ve Halk eğitim müdürlüklerini veya diğer resmi kurum veya kuruluşların düzenlediği kurslardan mezun olmak veya ilgili sertifika sahibi olmaları gereklidir.

ADALET BAKANLIĞI İCRA İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI:

Adalet bakanlığı Sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esaslar doğrultusunda 657 sayılı Devlet memurları kanunun 4/B maddesi kapsamında sınavı yapılacak olan ve sözlü sınav sonucuna göre 1099 Sözleşmeli İcra Katibi alacak.

Adaylardan özel olarak ise, En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olup, örgün öğretim yoluyla verilen daktilo veya bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya başvuru tarihi itibari ile MEB onaylı veya Kamu kurumu ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikası sahibi olmaları gerekmektedir.

ADALET BAKANLIĞI CEZA VE TEVKİFEVLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ:

Adalet Bakanlığı CTE taşra teşkilatına istihdam edilmek üzere sözlü sınav sonucuna göre erkek adaylar arasından, 108 Psikolog, 24 Sosyal Çalışmacı, 36 Öğretmen ve 3 Veteriner hekim olmak üzere toplamda 171 personel alacağını ilan etti. Ayrıca ilanın devamına göre 6 bin 126 İnfaz ve Koruma memuru, 247 Bğro Personeli ( Ceza İnfaz Kurumu Katibi ), 91 Hemşire, 84 Teknisyen, 169 Destek personeli ( Şoför ), 24 Detsek personeli ( Aşçı ), 2 Destek personeli Kaloriferci olmak üzere toplamda 6 bin 743 te sözleşmeli perspnel alınacak.

Özel Şartlar:

Psikolog: Psikoloji lisans mezunu olmak.

Sosyal Çalışmacı: Sosyal Hizmetler Lisans mezunu olmak.

Öğretmen: MEB eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanacakların atamalarına esas olan alanlar ile mezun oldukları yükseköğretim programları ve aylık karşılığı okutacakları derslere İlişkin ilan tarihi çizelgede sayılan yükseköğretim programlarından mezun olanlardan eğitim fakültesi mezunları dışındaki bölümler için sınıf öğretmenliği sertifikası veya pedagojik formasyon belgesi bulunmak veya alanı ile ilgili ortaöğretim tezsiz yükseklisans programını bitirmiş olmak.

Veteriner Hekim: Veteriner hekimliği lisans bölümü mezunu olmak şartı aranır.

Sözleşmeli İnfaz ve Koruma memuru : En az lise mezunu ve dengi okul mezunu olmak, 18 yaşını doldurmuş ve 30 yaşından gün almamış olmak, ekeklerde 170 bayanlarda 160 cm boyundan kıa boylu olmamak.

Büro Personeli ( Ceza İnfaz Kurumu Katipliği ) : Fakülte veya yüksekokullarn ve liselerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak.

Sözleşmeli Hemşire: Sağlık memuru programlarından mezun olmuş olmak.

Sözleşmeli Şoför: en az lise mezunu ve D Sınıdı sürücü belgesine sahip olmak.

Sözleşeli Teknisyen: En az lise mezunu veya teknik lise mezunu olmak ve teknik bilgiye sahip olmak.

Sözleşmeli Aşçı ve Kaloriferci: En az lise mezunu olmak ve ilgili alanda sertifika sahibi olmaları gereklidir.

BAŞVURULAR:

İlgili ilanlar için başvuru tarihleri farklıdır. Adaylar başvurularını şahsen istenen belgeler ile birlikte yapacaklar. aşağıdan hem ilanın tam metnine hemde başvuru tarihlerine ulaşabileceksiniz.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü - 22 Temmuz 2019 ile 07 Ağustos 2019 - Detaylı Bilgi İçin Buraya Tıklayınız

Adalet bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı - 05 Temmuz 2019 ile 17 Temmuz 2019 - Detaylı Bilgi İçin Buraya Tıklayınız.

Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığı - 01 temmuz 2019 ile 16 Temmuz 2019 - Detaylı Bilgi için Buraya Tıklayınız.

Adalet bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü - 01 temmuz 2019 ile 16 Temmuz 2019 - Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.