Adalet bakanına bağlı adliyelerde ve Ceza İnfaz kurumlarında infaz koruma memuru zabıt katibi mübaşir alımı ne zaman yapılacak?

Adalet Bakanlığı Kamu Personeli Seçme sınavına girmiş olan adaylara yönelik olarak personel alımı yapacağı açıklandı. Bakan Abdülhamit Gül yaptığı açıklamalarda Türkiye genelinde 15 bin personel alınacağını müjdesini verdi. Bilindiği gibi son olarak Şubat ayında yapılan açıklamalarda istihdam müjdesi gelmiştir. Pandemi nedeni ile başvuru süreci başlatılmamıştır. Adaylar İKM ve Zabıt Katibi alımı başvurusu için ilan kılavuzunu bekliyor.

İKM ve Katib Alımında 2018 KPSS Puanı Kullanılacak mı?

Adaylar yeni açıklanacak infaz koruma memuru, zabıt katibi mübaşir, şoför, yardımcı hizmetler sınıfındaki alımlara 2018 Kamu Personel Seçme Sınavı puan ile başvuru yapabilmesi için ilan kılavuzunun bir an önce açıklaması bekleniyor. 2018 sınavı geçerlilik sürelerinin devam ettiği sürece adaylar 2018 kpss sınavlarından aldıkları kpss puanlarını kullanabilecekler.

Adalet Bakanlığı Memur Alımı Başvruları Ne Zaman Başlayacak?

Bakan Gül son açıklamasında 15 bin alım ilanı müjdesini vermişti. Ceza İnfaz kurumlarında görevli olan infaz ve koruma memuru alımlarında fiziki şartlarda erkek adayların en az 170 santim ve daha fazla olması kadın adayların 160 santim ve daha uzun boylu olmaları gerekmekte. Zabıt katibi alımlarında Kamu Personel Seçme sınavından 70 ve üzeri alan adaylar uygulama sınavından; 3 dakikada en az 90 kelime yazmaları istenilecek. Uygulama sınavlarının ardından yapılacak mülakat sınavdan da başarılı olacak adaylar Türkiye genelindeki adliyelerde duruşmalarda görevli olacaklar.

Kadro Dağılımı Belli Oldu mu?

Adalet Bakanlığı son yaptığı açıklamalarda Türkiye genelinde 15 Bin memur alımı yapılacağını açıkladı. Bu alımların bir kısmı hakim ve savcı adayları, bir kısmı icra müdür yardımcılığı kadrosunda olacak. Kalan kablolarda da adliye ve Ceza İnfaz kurumlarına olarak ihtiyaç bulunan kadrolarda istihdamına gerçekleştirilecek. Henüz hangi kadrodan ne kadar alım olacağı belli değil. Sayılar ve kadro dağılımı için; Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığından ve Maliye Bakanlığından izin verilecek olan sayı kadar ilana çıkılacağı açıklandı.

İLAN GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ

Editör: TE Bilisim