Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, katıldığı bir programda gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Yakın zamanda hakim ve savcı alımı yapılacağını da açıklayan Gül, alımların Aralık ayında başlayacağını ifade etti.

Anadolu Ajansı Editör Masası programına konuk olan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, hakim ve savcı alımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'de şu anda hakim ve savcı sayısının son yapılan kura ile birlikte 19 bine ulaştığını ifade eden Gül, ihraç edilen FETÖ'cü hakim ve savcı sayısının yaklaşık 4 bin olduğunu söyledi. Tüm mekanizmalarda olduğu gibi yargı teşkilatında da arınma süreciyle ilgili önemli adımlar atılması için hassasiyet gösterildiğini belirten Bakan Gül, yeni alımlar için de müjde verdi.

“29 ARALIK’TA 1600 HAKİM VE SAVCI ALIMI İÇİN SINAV YAPILACAK”

Bakan Soylu müjde olarak nitelediği hakim ve savcı alımına dair tarih verdi ve “29 Aralık'ta 1600 hakim, savcı alımı için sınav yapacağız ve yakında ilana çıkacağız. Mezunlardan 1000 adli yargı, 100 idari yargı, 500 de avukatlıktan adli yargı için hakim, savcı alımı ilanına çıkacağız. Bugünlerde ilana çıkmış olacağız” dedi.

Bakan Gül, sadece sayısal artış değil, sürekli meslek öncesi ve içi eğitimlerle hakimlik mesleğinin niteliğini artırmak için büyük bir gayret sarf ettiklerini dile getirerek, gençlerin dinamizmiyle, yargı camiasının daha etkin, hızlı kararlarıyla milletin memnuniyetinin artmasının sağlanacağını kaydetti.

Bakan Gül’ün açıklamalarının ardından kısa süre sonra Adalet Bakanlığı’ndan hakim ve savcı alımına ilişkin duyuru yapılması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim