Adalet Bakanlığına bağlı olan Türkiye Adalet Akademisi bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere geçen hafta ilan yayımlamıştı. Yayımlanmış olan ilana göre 40 kişilik kadro ile koruma memuru alımı yapılacak. Bu kapsamda KPSS B grubu puan sırasına göre olan erkek veya bayan adaylar başvuru yapabilecekler. Hala başvuruları devam eden ilan için detayları sizlere aktarıyoruz.

LİSE MEZUNLARI BAŞVURU YAPABİLECEK!

Adalet Akademisi 40 kişilik boşluk ile Koruma Güvenlik Görevlisi alımı yapacağını belirtmişti. Bu kapsamda alımlar en az lise mezunu olan adaylar için geçerli olacak olup, Ön lisans veya lisans mezunu olan adaylarda başvuru yapabielcek. Hatta bu yönde adayların 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir.

DİĞER ŞARTLAR NEDİR?

Adayların en az lise mezunu olmaları ve KPSS şartı dışında adaylardan genel olarak 65 7Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Özel şartlar ise şöyledir.

  • Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış özel güvenlik görevlisi kimlik kartına (silahlı ibareli) sahip olmak,
  • Yapılacak sınavın son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş, merkezi sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü 30 yaşını bitirmemiş olmak,
  • Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak
  • Erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm’den kısa boylu olmamak

Şartları aranmaktadır.

KADIN ERKEK KORUMA MEMURU ADAYLARI BURADA. SENDE KATIL VE DİĞER ADAYLARLA FİKİR ALIŞVERİŞİ YAP!

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR!

Söz konusu Adalet Akademisi memur alımı ilanı için başvuru süreci 15 Ekim 2019 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 30 Ekim 2019 tarihine kadar başvuruların yapılması gerekmektedir. Başvurular, Türkiye Adalet Akademisi İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bulvarı Ahlatlıbel Yerleşkesi Çankaya/ANKARA adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Başkanlığımıza ulaşacak şekilde posta ile yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim