Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2020 yılı personel ve memur alımı ilanı için başvuru süreci başladı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2020 yılı dahilinde 817 kişilik kadro ile kendi bünyesindeki taşra teşkilatlarında görevlendirmek üzere personel ve memur alımı yapacak. Alımlar 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli olarak yapılacak. Başvuru ekranı açılmış olan ilan hakkında detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Aile Bakanlığı Memur Almı Başvuru Süreci Başladı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesine personel memur alımı için başvuru süreci Bugün ( 08 Kasım 2020 ) itibari ile başladı. Adaylar başvurularını Elektronik ortamda gerçekleştirecek. Bu kapsamda başvurular en geç 19 Kasım 2020 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Sadece başvuru şartlarını taşıyan adayların başvuruları kabul edilecek.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

AÇSHB alımları için adayların bazı niteliklri taşıyor olmaları gereklidir. Bu Kapsamda adaylardan genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise adaylardan, Eğitim, Bölüm, KPSS şartları aranacak. Ayrıca Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak şartı aranacak.

KPSS Şartı: 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gereklidir. Ancak Büro Görevlisi ve Destek Personeli için adayların 2018 yılında yapılan KPSS'den ön lisans seviyesinde KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir.

Eğitim Şartı: Alım yapılacak bölümlere göre adayların Üniversitelerin dört yıllık veya iki yılıık eğitim veren fakültelerinin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak şartı aranacak.

Alım Yapılacak Kadrolar Nedir?

  • Sosyal Çalışmacı 100 kişi,
  • Sosyal Çalışmacı (Kadın) 52 kişi,
  • Psikolog 128 kişi,
  • Psikolog (Kadın) 102 kişi,
  • Çocuk Gelişimcisi (Kadın) 49 kişi,
  • Fizyoterapist 21 kişi,
  • Diyetisyen 8 kişi,
  • Hemşire (Kadın) 9 kişi,
  • Diğer Sağlık Personeli 240 kişi,
  • Büro Personeli 70 kişi,
  • Destek Personeli 38 kişi,

Nasıl Başvuru Yapılacak?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı memur alımı başvuru ekranı açıldı. Adaylar ilan edilen pozisyonlardan sadece bir unvan için başvuru yapabilecektir. Başvurular sadece 19 Kasım 2020 tarihine kadar bakanlığın web sayfasında (www.ailevecalisma.gov.tr ve/veya https://ailevecalisma.gov.tr/pdb) yer alan sözleşmeli personel alım sınavı başvuru ekranından elektronik ortamda

Adaylar başvuruda bulunacakları pozisyon unvanı için istenilen öğrenime ilişkin olarak, öncelikle e-devlet sisteminden alınan barkodlu/karekodlu öğrenim belgesini pdf formatında, bu belgenin e-devlet sisteminde bulunmaması durumunda ise diploma ya da mezuniyet belgesini taratarak pdf formatında “öğrenim belgesi” alanına yükleyeceklerdir.

Başvuru sırasında sisteme yüklenecek vesikalık fotoğrafın son 6 ay içinde, yüz tamamen görünür şekilde ön cepheden çekilmiş ve adayın kolaylıkla tanınmasına imkân verecek nitelikte olması gerekmektedir.

Fotoğrafı çekilerek sisteme yüklenen belgeler işleme alınmayacaktır

Sınav başvuru formu eksiksiz bir şekilde doldurularak çıktısı alınıp, aday tarafından imzalanacak ve sözlü sınava gelindiğinde ibraz edilmek üzere saklanacaktır.

Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacak olup, atamaları yapılmış ise atamaları iptal edilecek ve idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 817 Memur Alımı İlanı Detayları Burada

Başvuru Ekranları: www.ailevecalisma.gov.tr  - https://ailevecalisma.gov.tr/pdb

Editör: TE Bilisim