Ankara Büyükşehir Belediyesi memur alımı için geçtiğimiz günlerde ilan yayımlanmıştı. Yayımlanmış olan ilan ile ABB bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 150 kişilik kadro ile İtfaiye Eri Alımı yapacağını bildirmişti. Başvuru sürecini merak eden adaylar için İşin Olsa ekibi olarak detayları sizlerle paylaşacağız.

BAŞVURU SÜRECİ HENÜZ BAŞLAMADI!

Gündemde yer alan haberlere göre Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiyeci alımı başvurularının başladığı yer almaktaydı. Ancak daha önce de Resmi Gazetede yayımlanmış olan Resmi ABB ilanı ile başvurular 1 kasım 2021 tarihi ile başlayacak. En geç 12 Kasım 2021 tarihine kadar başvuru alınacak.

Başvuruların başladığını bildiren haber siteleri yüzünden büyük bir karşılık meydana gelmiş olup adayların malesef kafası karışmıştır.

İLANI BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİN

150 İTFAİYE ERİ ALIMI YAPILACAK!

Ankara Büyükşehir Belediyesi 150 kişilik boş kadro ile Ön Lisans mezunu adaylar içerisinden Genel İdare Hizmetleri sınıfında olmak üzere İtfaiye Eri Alımı yapılacağını bildirmişti. KPSS 60 Puanı İle Memur alımı için adaylardan İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği veya Sivil Savunma ve İtfaiyecilik önlisans programlarının birinden mezun olmak. En az C Sınıfı sürücü belgesi sahibi olmak şartları aranacak.

Ayrıca adaylardan Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, 30 yaşından büyük olmamak şartları aranacak.

2020 YILI 300 İTFAİYE ERİ ALIMI YAPILMIŞTI!

Ankara Büyükşehir Belediyesi 2021 yılında sadece 150 kişi alacağını bildirmişti. Ancak 2020 yılında 300 kişi alınmıştı. Adaylar 2022 yılında ise tekrar 300 üzeri atama bekliyor.

BAŞVURU BELGELERİ:

  • Nüfus cüzdanı veya kimlik kartının fotokopisi,
  • Diploma veya Mezuniyet belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir),
  • Yabancı Okul Mezunları için Denklik Belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir),
  • Sürücü belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir),
  • KPSS Sonuç Belgesinin ÖSYM sitesinden alınan doğrulama kodlu bilgisayar çıktısı,
  • Askerlikle ilişiği olmadığına dair beyanı,
  • Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı,
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (1 adedi forma yapıştırılacak),

BAŞVURU FORMU BURADA