80 kişilik zabıta memuru alımına 4000 kişi başvurdu!

Çankaya Belediyesi Başkanlığı kadın ve erkek zabıta memuru alım ilanı açıkladı. Başvurular 23 Haziran 2020 tarihi itibariyle başlamış ve geçtiğimiz gün şahsen müracaatlar sona ermiştir. Çankaya Belediyesi'nin resmi açıklamasına göre sınav başvurularının 4 bin 344 kişi olduğu açıklandı.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Çankaya Belediyesi zabıta memuru alımı başvurularının tamamlanmasının ardından KPSS puan sıralamasında 400 kişi sınava çağrılacak. sınavlar 6 ile 10 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Belediyenin yaptığı açıklamaya göre; başvuru süreci yoğun talep gördü ve koronavirüs önlemlerinin hassasiyetle olduğu ifade edildi. Sınava girecek adayların isim listeleri 3 Temmuz 2020 tarihinde belediyenin resmi internet sitesi aracılığı ile duyurulacak. Sınava girecek adaylar KPSS puan türlerinden en yüksekten başlanarak tespit edilecek. Gerek uygulama sınavları ve sözlü sınavları için Şehit Gönenç Caddesi'nde bulunan Belediye binası Zabıta Müdürlüğü biriminde gerçekleştirilecek. Alımların 12'de kadın olacak 68 erkek zabıta memuru için değerlendirme süreci sonucunda kazanan adaylar göreve başlayacaklar.

DEVAM EDEN ZABITA VE İTFAİYE MEMURU ALIMLARI;

İstanbul Sultangazi belediye başkanlığı da 15 kişilik kadro için başvuru alıyor adayların bu alanda KPSS puan türünden en az 60 ve üzeri almaları gerekmektedir Ayrıca yaş şartlarında 30 yaşını doldurmamış olmaları, sürücü belgesine sahip olmaları istenmektedir. Akıncılar Belediyesi'nin memur ve zabıta memuru alımlarında da KPSS şartı isteniyor, memur alımlarında en az 50 ve üzeri puan sahip olmak gerekmektedir.  Başvurular 23 Temmuz'da başlayacaktır. İlan detaylarını öğrenmek için tıklayın.

Bingöl Belediyesi 657 sayılı devlet memurları kanununda belirtilen şartları taşıyan 30 yaşını doldurmamış fiziki şartlarda kadın adaylar 160 santim erkek adaylar boy şartında 167 santimi geçmeyen p93 ve P3 puan türlerinden 70 ve üzeri alan memur adaylarına yönelik başvurular tamamlandı ve adaylar değerlendirme süreci için KPSS puan türünden sıraslama sonucu beklemekteler.

Koronavirüs önlemleri kapsamında bazı kamu kurumu memur alım ilanlarına şahsen başvurular ertelenmişti. Belediye ilanlarından ertelenen ve başvuruları yakın zamanda başlayacak olan alımlara ulaşmak için tıklayın