Tarım ve Orman Bakanlığı ÖSYM üzerinden KPSS tercih alıyor. Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi tarafından 31 Ağustos 2020 tarihli duyuruya göre KPSS 2020-10 sayılı tercihler başladı. Tercih yapacak adaylar için 657 sayılı devlet memurları kanunu 4B maddesindeki şartları taşımaları isteniyor. Başvuru tarihleri 31 Ağustos 2020 ile 3 Eylül 2020 tarihleri arasında alınacak. Eğitim şartlarında lise, Önlisans ve lisans düzeyinde eğitim sahip adaylar başvru yapabilirler.

MÜLAKATSIZ MEMUR ALIMI;

Kamu Personel Seçme sınavından 2018 puanı olan adaylar lise mezunu için; Bahçelik alan ve dalları tarım teknoloji alanı, tarım alanı ve dallarından mezun olmak isteniyor. Lise mezunlarının tercih yapabilecekler Yozgat, Boğazlıyan ve Yerköy ilçeleridir. Bu 2 ilçede 2 kişi alınacak. 2 yıllık  meslek yüksek okulu mezunlarının tercih yapabileceği; Yozgat ili Akdağmaden Boğazlıyan Çayır Mera yem bitkileri Şube Müdürlüğü, Sarıkaya, Yenifakılı ilçelerindedir. Bu illerden toplamda 6 kişi alınacak. Mülakatsız memur alımında en çok kadro lisans mezunlarına ayrıldı. Yozgat, Ankara, Diyarbakır, Erzurum, Giresun, Kütahya, Van illerinde mühendis kadrosunda alın yapılacak. 

TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi sözleşmeli memur alım ilanlarına başvuru yapacak adaylar tercihlerin sonuçlanmasının ardından herhangi bir mülakat sınavına atanacaklar. Başvuru işlemleri tamamlamak ve adayların tercih yapabilmeleri için 20 TL tercih ücreti ödemeleri gerekiyor. ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan ve işlemler menüsü altındaki ödemeler bölümünden kredi kartı ile 4 Eylül 2020 tarih saat 23.59 a kadar ödeme işlemlerini tamamlayabilecekler.

TERCİH KILAVUZU VE BAŞVURU İŞLEMLERİ

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim