Geçtiğimiz aylar itibariyle 10 bin kadro ihdası yapılan Çarşı ve Mahalle Bekçiliği kadrosu için, heyecan devam ediyor. 10 bin kadro ihdasının ardından, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından bir açıklama yapılmış ve 8500 kişi alınacağı söylenmişti. Bu açıklamaların da üzerinden bir süre zarfı geçti ve yeni bir açıklama gündeme gelerek 8 bin bekçi alımı yapılacağı aktarıldı. Açıklamalar da geçtiğimiz günlerde son buldu ve 8 bin bekçi alımı için Polis Akademisi Başkanlığı (pa.edu.tr) tarafından 8 bin bekçi alımı duyurusu yayımlandı.

ÇARŞAMBA GÜNÜ İLANIN YAYIMLANMASI BEKLENİYORDU

İçişleri Bakanı Soylu yaptığı açıklamasında 8 bin bekçi alım ilanının Çarşamba günü kamuoyuna duyurulacağını söylemiş, ilanı bekleyenlere müjdeli haber vermişti. Bizler de bu haberlere yer vererek; ilgili ilanın yayımlanma tarihini sizlere ulaştırmıştık. Yaptığımız bu haberlerin ardından Çarşamba günü geride kaldı ve ilan henüz yayımlanmadı. Adaylar bekçi alım ilanının ne zaman yayımlanacağını merak etmeye başladılar. Sürenin uzaması, akıllarda ilgili başvuru şartlarında değişikliğin yapılıp yapılmadığı sorularının sorulmasına neden oldu.

31 YAŞ VE ASKERLİK ŞARTI DEĞİŞTİRİLİYOR MU?

8 bin bekçi alımını bekleyen binlerce adaya ilave olarak, yaş ve askerlik şartının değiştirilmesini de bekleyen çok sayıda aday bulunuyor. Bu adaylar ilanın henüz yayımlanmayışının; ilgili şartların değiştirilmesi nedeniyle olduğunu duymak istediklerini belirtiyorlar. Çarşı ve Mahalle Bekçisi alım ilanına şartların değiştirilerek başvurmayı bekleyen bu adaylar, Süleyman Soylu' nun seslerini duymasını istiyorlar. 8 bin bekçi alım ilanıyla alakalı henüz bir açıklamanın yapılmayışı da buradaki ihtimali kuvvetlendiriyor.

ADAYLAR BEKLİYOR

Çarşamba günü yayımlanacağı söylenen ilan Cumartesi günü olmasına rağmen henüz yayımlanmadı. Onbinlerce aday ilanın yayımlanmasını bekliyor. Bizler de ilana başvurmayı bekleyen adaylarla birlikte gündemi takip ediyor, ilan yayımlandığı anda sizlere ulaştırmaya çalışıyor olacağız. İlan yayımlandığı anda bildirim almak için İŞİN OLSA mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

İOS> TIKLAYINIZ

ANDROİD> TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim