Kamuya Memur alımları için yeni ilanlar yayımlanıyor. Bakanlıklar tarafından yayımlanmış olan Memur Alımı ilanlarına göre 8 Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda ve niteliklerde 2 bin 752 kişilik kadro ile Kamuya Memur Alımı yapılacak. ilanlar yayımlandı ve başvuru süreçleri başladı. Bu kapsamda yayımlanan 8 Bakanlık ilanı detayları nelerdir? Kimler başvuru yapabilecek?

BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

Bakanlıkların memur alımı ilanlarına başvuru yapabilmek için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda Özel olarak ise, 2020 yılında yapılmış olan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için p3 puan türünden en az 60 puan almış olmak gereklidir. Aynı zamanda bazı Bakanlıklar ise adaylardan KPSS Şartı aramayacak olup KPSS siz Memur Alımı yapılacak.

MEMUR ALIMI YAPACAK BAKANLIKLAR?

Kamuya ilan yayımlayan ve Memur Personel alımı yapacak Bakanlıklar şöyledir;

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı,
  • Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,
  • İçişleri Bakanlığı,
  • Dışişleri Bakanlığı,
  • Kültür ve Turizm Bakanlığı,
  • Tarım ve Orman Bakanlığı,
  • Sağlık Bakanlığı,
  • Ticaret Bakanlığı,

İLANLARIN DETAYLARI:

Tarım ve Orman Bakanlığı:

Tarım Bakanlığına bağlı Olan Orman Genel Müdürlüğü bünyesine 2083 kişilik kadro ile İşçi Alımı ve Personel Alımı yapacak. Bu doğrultuda alımlar İŞKUR üzerinden yapılacak olup daimi ve geçici işçi statüsünde yapılacak. Orman Genel Müdürlüğü Türkiye Geneli 28 Farklı Genel Müdürlükte alım yapıl yapılacak olup, 2080 Daimi İşçi ve 3 Geçici İşçi alımı yapılacak. Başvurular 14 Haziran 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 18 Haziran 2021 tarihine kadar yapılmış olması gerekmektedir. Alımlar farklı kadrolarda yapılacak olup ilan hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Ticaret Bakanlığı:

ÖSYM aracılığı ile yayımlanmış olan KPSS 2021/6 tercih kılavuzu ile Ticaret Bakanlığı bünyesindeki eksikliğini karşılamak üzere 250 kişilik kadro ile Büro Personeli Alımı yapacak. Ön Lisans mezunu 97 ve Lisans Mezunu 153 kişilik kadro ile Büro Personeli alımı yapılacak olup tercihler en geç 03 Haziran 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Bu kapsamda adaylardan 2020 yılında yapılmış olan KPSS'den P93 ve P3 puan türlerinden puan almış olmaları şarttır. İlgili kılavuz hakkında bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

İçişleri Bakanlığı:

Bakanlık 2021 yılı Memur alımı ilanını yayımladı. Bu kapsamda yayımlanan ilana göre İçişleri Bakanlığı 2021 yılı 110 kişilik boşluk ile Kaymakam Adayı alımı yapacak. Alımlar 26 Mayıs 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 02 Haziran 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvuru şartları ve ilan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Sağlık Bakanlığı:

Sağlık Bakanlığı yenide açıktan atama kurası yayımladı. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı 2021 yılı İstifa sonrası Yeniden ( Açıktan ) Atama ile personel alacak. İlanın detayları için Buraya Tıklayınız.

Aile Bakanlığı (AÇSHB) 16 Alanda 250 Memur Alımı ( Uzman Yardımcısı )

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı:

Çevre Bakanlığına 10 kişilik boş kadro ile Memur alımı yapılacak. Alımlar Coğrafi Bilgi Sistemi kadrosunda yapılacağından KPSS şartı aranacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Dışişleri Bakanlığı:

Bakanlık iki farklı ilan yayımladı. Yayımlanan ilanlara göre Bakanlığa bağlı olan Türk Akreditasyon 1 kişilik boş kadro ile Yazılım Geliştiricisi alımı yapılacak. Detaylar Burada.

Bir diğer ilana göre ise Madrid Büyükelçiliği 46 yaş şartı ile Sözleşmeli Sekreter Alımı yapılacak. İlanın detayları burada.

Kültür ve Turizm Bakanlığı:

Kültür Bakanlığına memur personel alımı içinde iki ilan yayımlandı. Bu doğrultuda,

İlk İlan ile Kültür ve Turizm Bakanlığı 45 kişilik boş kadro ile Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu memur alımı yapılacak. Alımlar Teknisyen, Destek Personeli, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, İç Denetçi, Avukat ve Uzman kadrolarında alım yapılacak. Başvurular 04 Haziran 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. İlan hakkında detaylı Bilgi Burada

Bir Diğer İlana göre ise Kültür Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 2 kişilik boş kadro ile Yazılım Uzmanı ve Kıdemli Yazılım Uzmanı kadrosunda yapılacak. İlanın detayları İçin Buraya Tıklayınız.

YENİ İLANLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim