Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından kamu kurumlarında memur olmak İsteyenlere önemli bir müjdeli haber geldi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen izinler doğrultusunda 62 kamu kurumu toplamda 619 kişilik memur alım ilanına gidecek. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan açıklamada personel alımlarının Koronavirüs Covıd-19 ile mücadele kapsamında kamu kurumlarının personel ihtiyaçlarının giderilmesi için verildiği aktırıldı. Hangi kurumlara ne kadar memur alınacak.

KADRO DAĞILIMI; Üniversitelere 635 kişi alınacak. Diğer kamu kurumlarında 1066 kişilik kadro ayrıldı. AÇSH Bakanlığı açıklamasında 2020 yılı için açıktan ve nakil yolu ile ilave personel atama sayıları Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile atama izni verildiği aktarıldı. Toplamda Üniversiteler 2020 yılındaki atamalarında 1651 diğer kamu kurumlarında ise 6650 kişilik ilave atama gerçekleştirileceği açıklandı.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların başvurularda T.C. vatandaşı olmaları, 18 yaşını doldurmuş olmaları ve 35 yaşını geçmemiş olmaları, kamu haklarından mahrum olmamaları, güvenlik ve arşiv araştırmasının olumlu olması eğitim şartlarında en az lise, önlisans ve lisans mezunu olmaları gerekmektedir. Diğer genel ve özel şartlar ilanlarda açılanan başvuru kılavuzunda ayrıntılı olarak açıklanacak. İlanların ne zaman açıklanacağı konusunda ise bir açıklama gelmedi.

İlanlar açıklandığında anında haberdar olmak için TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim