Yüksek Seçim Kurulu geçtiğimiz günlerde yayımladığımız ilan ile bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere farklı kadrolarda Memur Alımı yapacak. Başvuru süreci 14 Haziran 2021 tarihi ile başlamış olup artık sona ermektedir. Bu kapsamda 60 KPSS İle Memur Alımı yapılacak. Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı memur alımı başvuruları en geç 23 Haziran 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını Elektronik ortamda gerçekleştireceklerdir. Bu yönde başvurular Kurulu resmi internet sitesinde (https://www.ysk.gov.tr) yer alan “Aday Başvuru Formu” eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmak suretiyle elektronik ortamda yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Yüksek Seçim Kurulu bünyesine 9 kişilik boş kadro ile 6 adet Sözleşmeli Çözümleyici ve 3 adet Sözleşmeli Programcı alınacaktır. 

KPSS EN AZ 60 PUAN ŞARTI ARANIYOR!

YSK Memur alımı için adaylardan bazı nitelikler aranıyor. Bu kapsamda genel olarak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı bulunmamak, Daha önce çalışılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası almamış olmak gereklidir.

Ayrıca adayların 2020 yılında yapılmış olan Kamu personeli Seçme Sınavından KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmak gereklidir.

KPSS dışında ise Yabancı Dil Sınavından (YDS) en az (D) düzeyinde puan almış olmak veya YDS dışındaki sınavlarında YDS (D) düzeyine eş değer ÖSYM tarafından belirlenen puanları almış olmak şartı aranacak.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adayların başvuruları KPSS puanı ile değerlendirilecektir. Bu kapsamda kadro sayısının 10 katı kadar aday değerlendirmeye alınarak yapılacak sıralama ile en yüksek puandan en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile sözlü sınava çağırılacaklardır.