Resmi Gazete'de 30 Haziran 2020 tarihi itibari ile yayımladığı ilana göre Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesine 126 memur alımı yapacak. Alımlar Ön lisans mezunu olan adaylar için ve KPSS'den en az 60 puan almış olan adaylar için geçerli olacak. Bu doğrultuda adayların 657 sayılı devlet memurları kanuna tabi olarak alım yapılacak.

KADRO DETAYLARI:

 Konya Büyükşehir Belediyesi Genel İdare Hizmetleri sınıfında 10 uncu dereceli kadro ile kadın erkek adaylar içerisinden 126 İtfaiye eri alımı yapılacak. Adaylardan ön lisabs mezunu olmaları gereklidri. Buna göre İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, İtfaiyecilik ve Sivil Savunma, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik veya Sivil Savunma ön lisans programlarının birinden mezun olmak ve en az (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartı aranacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Büyükşehir Belediyesinin memur alımı ilanına başvuru yapmak isteyena dayların öncelikle gelen olarak 657 sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Özel olarak ise aranan şartlar şöyledir.

İlan edilen itfaiye eri kadroları için, mezun olunan okul itibarıyla öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) alım yapılacak kadroların karsısındaki puan türünden, belirtilen asgari KPSS puanını almış olmak ( KPSS P 93 puan türünden en az 60 puan )

Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (±) 10 kilogramdan fazla fark olmaması ve sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak. Boy ve kilo tespitleri belediyemizce yapılacaktır,

Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları,

13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,

Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak,

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Konya Büyükşehir Belediyesi memur alımı için başvurular 20 Temmuz 2020 tarihinde başlayacak. Başvurular en geç 29 Temmuz 2020 tarihine kadar yapılacaktır. Adaylar müracatlarını şahsen istenen belgeler ile belediye ye yapacaklardır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim