Diyanet İşleri Başkanlığı memur alımı başvuru süreci başladı. Merkez teşkilatına KPSS Puanı İle memur alımı yapacağını geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Başvurular Bu hafta başı ile başladı. Başvuru yapacak adayların bilmesi gerekenler nedir? Kimler Başvuru yapabilecek? Değerlendirmeler nasıl yapılacak? Sınav detayları nedir? tüm detayları İşin Osla ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Yapılacak!

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesine Lisans mezunu adaylar içrisinden Merkez Teşkilatına Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman yardımcısı alımı yapacak. Bu yönde alımlar Giriş sınavı ile yapılacak. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar Sınav ücretini ödedikten sonra iki aşamalı yazılı ve sözlü Uzman yardımcılığı Giriş Sınavına katılacaklar. Başvuru işlemini gerçekleştiren adayların, sınavın yazılı aşaması için 110 TL sınav ücreti ödemeleri gerekmektedir.

Sınava Kimler Başvuru Yapabilecek?

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) bendindeki genel şartları taşımak,

2. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,

3. En az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak,

4. Sınavın yapılacağı yılın ilk günü itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak,

5. 2020 veya 2021 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının (KPSS) P3 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak, 6. Daha önce yapılmış Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcılığı yarışma sınavlarında iki defa başarısız olmamak.

Başvuru Süreci Başladı! Nasıl Başvuru Yapılacak?

Diyanet İşleri Başkanlığına memur alımları için başvurular sadece Elektronik ortamda yapılacak. Şartları taşıyan adaylar en geç 15 Kasım 2021 tarihine kadar “https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav” adresinden başvuru yapmaları gereklidir.

İLANIN DETAYLARI