Ülkemizde işsizliğin devam ettiği durumalar içerisindeyiz. Özellikle tüm dünyayı sarsan Covid - 19 sebebi ile milyonlarca kişi işsiz kaldı. Aynı zaman da eğitimini tamamlamış ve KPSS'den güzel puan almış olan adaylar mutlaka Devlet güvencesi altında iş bulmak istiyor. Durum böyle olunca adaylar memurluğa meilli oluyor.

Şu Pandemi döneminde Ülkemizde bulunan Bakanlıklar işsizliği önüne geçmek adına önemli istihdam yolu izliyor. Bu yönde yeni ilanlar yayımlandı. 6 farklı Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak için 20 Bin 792 Memur Alımı ve Polis Alımı yapacak.

Bakanlıklar tarafından gelen ilanlara göre en az lise mezunu alım yapılacak. Aynı zaman da Düşük KPSS Puanı ile Memur Alımı veya KPSS Siz Memur Alımı da yapılacak.

Bakanlıkların Memur Alımı İlanlarına Kimler Başvuru Yapabilecek?

Memur alımları için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bunlar dışında adayların Özel olarak, 2019 veya 2020 yıllarında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak ve Eğitimini alım kadrosuna göre tamamlamış olmak şartı aranacak.

6 Bakanlık 20 Bin 792 Memur Alımı Yapacak!

6 Bakanlık tarafından pandemi döneminde ilan yayımlandı. Toplamda 20 bin 792 memur alımı yapılacak. Alımlar;

  • Hazine ve Maliye Bakanlığı,
  • Adalet Bakanlığı,
  • Sağlık Bakanlığı,
  • Ticaret Bakanlığı,
  • Dışişleri Bakanlığı,
  • İçişleri Bakanlığı,

İçişleri Bakanlığı 8000 Polis Alımı İlanı:

İçişleri Bakanlığı Emniyet genel Müdürlüğü 2020 yılı için 8 bin kişilik kadro ile Polis Alımı yapacağını duyurdu. Erkek ve Kadın adaylar içerisinden Lisans ve Ön Lisans mezunu Polis Memuru alınacak.

Bu yönde lisans mezunu (5.440) erkek, (960) kadın, önlisans mezunu (1.360) erkek, (240) kadın olmak üzere toplam (8.000) öğrenci alımı yapılacaktır.

Lisans mezunlarından 2019 veya 2020 yılı KPSS'den P3 puan türünden en az 60 pua ve 2020 yılında yapılan KPSS'de Ön lisans seviyesinde P93 puan türünden en az 65 puan almış olmak şartı aranacak.

Başvurular 08 Aralık 2020 tarihinde başlayacak olup en geç 21 Aralık 2020 tarihine kadar başvuru yapılmış olması gereklidir. Başvurular elektronik ortamda Polis Akademisinden yapılacaktır. İlanın detayları için Buraya Tıklayınız.

Adalet Bakanlığı 400 Memur Alımı İlanı:

Adalet Bakanlığı CTE bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 400 kişilik boşluk ile 300 Erkek ve 100 Kadın olmak üzere toplamda 400 İdare Memuru alımı yapılacak.

Adayların öncelikle 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Özel olarak, En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakülte ve yüksekokullardan veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yabancı fakülte veya yüksekokullardan mezun olmak ve 2020 yılında yapılan KPSS'den Lisans seviyesinde P3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Başvurular en geç 11 Aralık 2020 tarihine kadar yapılması şarttır. Adaylar başvurularını ağır Ceza Cumhuriyet Başsavcılıklarına bağlı bilgi işlem şube müdürlükleri, şeflikleri ve bürolarına başvurularını bizzat yapılacak olup başvuru esnasında başvuru formu ile birlikte yukarıda istenilen evrakları teslim edeceklerdir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Ticaret Bakanlığı 90 Memur Alımı İlanı:

Ticaret Bakanlığı bünyesine 90 kişilik boş kadro ile memur alımı yapılacak. Bu yönde iki ilan yayımlandı.

İlk ilana göre 60 kişilik kadro ile İktisat 12, Kamu Yönetimi 10, Hukuk 9, Uluslararası İlişkiler 8, İşletme 7, İstatistik 5, Endüstri Mühendisliği 5, Maliye 2, Uluslararası Ticaret ve Lojistik 2, alanlarında 60 memur alınacak. Detaylı Bilgi için Buraya Tıklayınız.

Bir diğer ilana göre ise 30 kişilik boş kadro ile Dış Ticaret Grup Başkanlığı için 5, Gümrük Grup Başkanlığı için 10, İç Ticaret Grup Başkanlığı için 15 Müfettiş Yardımcısı alımı yapılacak. İlan hakkında detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Maliye Bakanlığı 300 Memur Alımı İlanı:

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2020 yılı için Defterdarlık Uzman yardımcısı pozisyonunda 300 memur alımı yapacak.

Adayların En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler ile diğer fakültelerin veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak ve 2019 veya 2020 yıllarında yapılmış Olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP47 veya KPSSP48 puan türünden en az 70 puan almış olmak gereklidir.

Başvurular 18-29 Ocak 2021 tarihleri arasında Hazine ve Maliye Bakanlığı (www.hmb.gov.tr) internet sayfası üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Sağlık Bakanlığı 12 Bin Personel Alımı İlanı:

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/14 tercih kılavuzu ile 12 bin kişilik kadro ile Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu alım yapacak. Adayların KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden puan almış olmaları gereklidir.

Sağlık Bakanlığı Lise Mezunu 1598 Sağlık Personeli, Ön Lisans mezunu 2316 Sağlık Personeli ve Lisans Mezunu ise 8086 Sağlık Personeli alımı yapacak.

Tercihler en geç 07 Aralık 2020 tarihine kadar ÖSYM üzerinden yapılmış olması şarttır. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Dışişleri Bakanlığı KPSS Siz 2 Personel Alımı İlanı:

Dışişleri Bakanlığına bağlı olan Bişkek Büyükelçiliği Türk Uyruklu adaylar içerisinden 2 kişilik kadro ile sözleşmeli Sekreter alımı gerçekleştirecek. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

YAYIMLANAN TÜM KAMU VE ÖZEL İLANLAR BURADA

Yeni İlanlardan haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz

Editör: TE Bilisim