Meteoroloji Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere ÖSYM üzerinden memur alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde ÖSYM tarafından yayımlanmış olan tercih kılavuzuna göre MGM KPSS 2021/3 kapsamında farklı şehirlerde görevlendirmek üzere memur alacak. Tercih işlemleri 28 Ocak 2021 tarihi ile başlamıştı ve en geç 03 Şubat 2021 tarihi ( Bugün ) ile sona erecektir. 

KADRO BİLGİSİ NEDİR?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere  kişilik boş kadro ile tercih alacak. Bu kapsamda alımar, Ağrı, Batman, Gaziantep, Kars ve Tokat illerinde yapılacak. Adaylardna nitelik kodu olarak 6262 nitelik kodu aranacak olup bu kapsamda Meteoroloji Mühendisliği lisans programından mezun olmak zorundadırlar.

KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

Henüz tercih yapmamış olan adaylar tercih yapabilmeleri için öncelikle  yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSp3 puan türünden en az 50 puan almış olmaları gereklidir. Aynı zamanda 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak olup bunun dışında Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.

TERCİH ÜCRETİNİ ÖDEME DE SON GÜN!

MGM Memur alımına tercih yapacak adaylar mutlaka tercih ücretlerini bugğn ödemek zorundadırlar. Tercih ücreti ödemeden tercih yapılmayacaktır. Bu yönde ÖSYM tarafından belirtilen 25 TL tercih ücretini ÖSYM anlaşmalı bankalara yatırmanız gerekmektedir.

TERCİH SONUÇLARININ DUYURULMASI:

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme bilgileri, yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasından adaylara ve kamuoyuna açıklandıktan sonra ÖSYM tarafından ilgili kuruma elektronik ortamda verilecektir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Sözleşmeli pozisyonlara yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildiği kuruma başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini yerleştirildiği kurumdan öğreneceklerdir.

Sonuçlardan haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim