Ülkemizde bulunan kamu kurumları veya kamu kuruluşları bünyelerindeki eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda memur alımı yapmaktadırlar. Son zamanlarda yayımlanmış olan ilanlara göre 5 farklı kamu kurumu bünyesindeki memur ihtiyacı için 234 memur alımı yapacak. Siz okurlarımız için derlemiş olduğumuz bu haberimizde söz konusu olan ilanlar hakkında detaylı bilgiyi sizlerle paylaşacağız.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

5 Kamu Kurumu olan BBDK, NDK, MSÜ, TTK ve Türk Patent Kurumu bünyelerine alımını yapacağı memur adaylarından azı nitelikler talep ediyor. Tüm nitelikler yerine getiren adayların başvuruları kabul edilecektir. Bu bağlamda 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler doğrultusunda;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmaları gereklidir.

ÖZEL ŞARTLAR VE BAŞVURU DETAYLARI:

Nükleer Düzenleme Kurumu ( NDK ) - Başvurular 14 Kasım - 02 Aralık 2019

NDK toplamda 40 memur alımı yapacak. Alımlar 10 Farkı Mühendislik alanında yapılacak olup adaylardan 2018 veya 2019 yılında yapılmış olan KPSS'den en az 70 veya 80 puan almış olmaları ve YDS puanına sahip olmaları gereklidir. Detaylı Bilgi için Buraya Tıklayınız.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK - Başvurular 25 Kasım - 06 Aralık 2019

BDDK toplamda 125 kişilik kadro ile Bankalar Yeminli Murakıp yardımcısı kadrosunda 50 memur ve uzman yardımcısı kadrosunda 75 memur alacak. Adaylardan, 2018 veya 2019 yıllarında yapılan KPSS'den en az 80 puan almış olmak şartı aranacak. Başvuru detayları için Buraya Tıklayınız.

Türkiye Taşkömürü Kurumu TTK - Başvurular 07 kasım -13 Aralık 2019

TTK bünyesinde toplamda 45 kişilik boş kadro ile 34 maden Mühendisi, 6 makine Mühendisi ve 5 Elektrik Mühendisi alımı yapacağını belirtti. Alımlar 399 Sayılı KHK'ya tabi sözleşmeli statüsünde yapılacak olup adayların KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Türk Patent Kurumu - Başvurular 11 - 25 Kasım 2019

Türk Patent kurumu 6 farklı kadro ile 14 Sınai Mülkiyet uzman yardımcısı alımı yapacak. Başvuru için adaylardan KPSS den en az 80 ve YDS den en az 70 puan almış olmak şartı aranacak. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Milli Savunma Üniversitesi MSÜ - Başvurular 21 Ekim - 22 Kasım 2019

MSÜ sözleşmeli bilişim kadrosu ile farklı alanlarda toplamda 10 bilişim personeli alımı yapılacak. Adaylardan bu yönde KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış ve YDs den İngilizce puanında puan almış olmak şartı aranacak. Ayrıca adaylar KPSS puanı ile olmadan da başvuru yapabilir. Ancak KPSS puanı 70 ve TDS puanı 0 olarak belirlenecek ve değerlendirmelerde şansı düşecektir. İlan hakkında detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim