4 Kamu kurumu bünyesinde bulunan memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı pozisyon ve niteliklerde alım yapacaklarını belirttiler. Başvuruların geçtiğimiz günlerde yayımlanmasının ardından artık başvurularda son günlere gelindi. Buna göre 4 kamu kurumu memur alımı ilanlarına dayalı bilgiler haberimizin devamında yer almakta olup ilgili ilanlara başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.Buna göre 3 Bakanlık ve 1 Ajans alım yapmaktadır.

Söz konusu olan 4 kamu kurumu, İçişleri Bakanlığı, Gümrük ve Ticcaret bakanlığı, Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanlığı ve Serhat kalkınma ajansıdır. Buna göre, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 40, enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlığı 30, Serhat Kalkınma Ajansı 5 ve İçişleri bakanlığı 30 kişilik boş kadro ile alım yapacaktır.

Serhat Kalkınma Ajansı: İlgili ilan Şubat ayında Devlet personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olup toplamda 5 kişilik boş kadro ile uzman personel alımı yapılacaktır. İlgili ilana başvurular KPSS ile veya KPSS şartı olmadan yapılacka olup ilgili koşulları taşıyan adaylar başvurularını en geç 06 Nisan 2018 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. Detaylar için Tıklayınız.

Gümrük ve Ticcaret Bakanlığı: Gümrük ve Ticcaret bakanlığı, bünyesine farklı pozisyonlarda olmak üzere toplamda 40 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacağını belirtti. İlgil ilana başvurular, 26 mart 2018 tarihinde başlamıştı ve en geç 06 Nisan 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Ayrıca alım yapılacak pozisyonlar için en az lise mezunu olmak şartı ile KPSS den Lise için KPSSP94, Önlisans için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir. İlgili ilana ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: Enerji bakanlığı bünyesine toplamda 10 kişilik boş kadro ile sözleşmeli olarak bilişim personeli alacak. İlgili ilana başvuruların 26 Mart 2018 itibari ile başlamasının ardından 06 Nisan 2018 tarihinde sona erecektir. Adayların başvuru yapabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavından ve Yabancı Dİl Sınavından puan almış olmaları şarttır. Başvuru şartları ve başvuru bilileri için Buraya Tıklayınız.

İçişleri Bakanlığı: İçişleri Bakanlığı bünyesine 30 kişilik kadro ile avukat alımı yapacak. İlgili alım için 15 kişi taşra ve 15 kişi merkez teşkilatına alınacak olup adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmak şartlar ıaranacaktır. Ayrıca adaylar başvurularını en geç 06 Nisan 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri şarttır. İlanın detayları için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim