Çok sayıda kamu kurumu veya kamu kuruluşu bünyelerindeki memur eksikliğini karşılamak üzere farklı kadrolarda ve unvanlarda memur alımları yapıyorlar. Bu haberimizde sizlere işin olsa ekibi olarak kamuya alım yapan 4 kamu kurumu hakkında bilgiler vereceğiz.

Söz konusu memur alımları uzun süredir yayımlanmıyordu ve adaylar uzun aradan beri KPSS puanı ile başvuru yapabilecekleri ilanların yayımlanmasını beklemekteydiler. Son günlerde yayımlanmış olan ilanlara göre 4 kamu kurumu toplamda 482 memur alacak.

Bu bağlamda, TÜBİTAK 5, KOSGEB 57, HSK 25 ve SGK 400 olmak üzere toplamda 482 kişi alınıyor. Bu kurumlar adaylardan kamu personeli seçme sınavı şartı arıyorlar ve adayların KPSS puanı seviyesine göre adaylara bir değerlendirme yapılarak bu değerlendirme sonucunda kadro sayılarının kat sayıları kadar aday sınava çağırılarak uygulamalı ve/veya sözlü sınav yapacaklardır.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR NEDİR?

İlgili ilanlara başvurular bazı genel nitelikler doğrultusunda yapılacak. Adaylardan genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesine göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile bağlantısı olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranacaktır.

ÖZEL ŞARTLAR VE İLANLARIN DETAYLARI:

Sosyal Güvenlik Kurumu : SGK toplamda 400 kişilik kadro ile farklı alanlarda memur alımı yapıyor. Adaylarında Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 75 puan almış olmak şartı aranıyor. Ayrıca KPSSP23, P40, P42, P74 puan türünden 350 memur ve KPSSP13 puan türünden 50 memur alımı yapılacak. Adaylar başvurularını 10 Haziran 2019 tarihi ile 17 Haziran 2019 tarihleri arasında E- Devlet şifresi ile yapmaları gerekiyor. Detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Hakimler ve Savcılar Kurulu : HSK sözleşmeli olarak 25 memur alımı yapacağını ilan etti. Söz konusu alım yapılacak kadro Büro Personeli olarak belirtildi. Bu yönde adaylardan, 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Adaylar başvurularını 10 haziran 2019 tarihi ile 14 Haziran 2019 tarihleri arasında gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı: KOSGEB 28 Mayıs 2019 tarihi itibari ile yayımladığı ilana göre 57 kişilik boş kadro ile KOBİ Uzman yardımcısı alımı yapacağını ilan etti. Adaylardan özel olarak ise alım yapılacak unvan kodu için gerekli eğitimin seviyesini lisans derecesinde tamamlamış olmak ve ÖSYM tarafından yapılan 2017 veya 2018 yıllarındaki KPSS den KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak. Adaylar başvurularını 29 Mayıs 2019 tarihi ile 13 Haziran 2019 tarihleri arasında online olarak gerçekleştirecekler. İlan hakkında detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

TÜBİTAK : TÜBİTAK farklı birimlerdeki bulunan memur ihtiyacını gidermek için farkı pozisyonlarda memur alımı yapıyor. Bu bağlamda TÜBİTAK Diğer Teknisyen ve Teknikerler Pozisyonunda 1 kişi, 1 Büro Memuru, 2 memur ve 1 Yönetici asistanı olmak üzere toplamda 5 kişi alacağını belirtti. Söz konusu ilana başvurular İŞKUR üzerinden en geç 03 Haziran 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

MEMUR ALIMI İLANLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ BAĞLANTILAR YARDIMI İLE İŞİN OLSA YI TAKİP EDEBİLİR VE UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim