Jandarma Genel Komutanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıığı ile Adalet Bakanlığı bünyelerine toplamda 131 Memur Alımı yapacaklarını ilan ettiler. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilanlara göre söz konusu olan 3 Devlet Kurumu başvurularında artık son güne geldik. Henüz başvuru yapmayan adaylar nasıl başvuru yapacak? İlanların detayları nedir?

131 Memur Alımı Yapılacak!

Kamuya Yayımlanan ilanlara göre ilgili kurumlar toplamda 131 Memur Alımı Yapacak. Buna göre,

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı:

Bakanlık 50 kişilik boş kadro ile 19 fakrlı alanda Devlet Memuru alımı yapacak. Alımlar Sanayi ve Teknoloji Uzman yardımcılığı giriş sınavı ile belirlenecek. Adaylardan sınava katılabilmeleri için 2019 veya 2020 yıllarında yapılmış olan KPSS'den en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Jandarma Genel Komutanlığı: 

Jandarma yayımladığı ilan ile bünyesine toplamda 41 Sözleşmeli Personel ve Devlet memuru alımı yapacak. Sözleşmeli olarak 9 ve Devlet memuru kadrosunda 32 kişi alınacak. En az lise mezunu olan adaylar başvuru yapabilecek ve adayların KPSS'den en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

Adalet Bakanlığı:

Bakanlık yayımladığı ilan ile bünyesine 40 Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı yapacağını bildirdi. Adaylardan en az lise mezunu olmaki KPSS den P94 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve Güvenlik Görevlisi şartları aranmaktadır.

Genel Başvuru Şartları Nedir?

Söz konusu kamu kurumlarından genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buan göre;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

Başvurular Sona Eriyor!

Söz konusu olan 3 kuruma memur alımında başvurularda son güne geldik. Adaylar en geç 14 ocak 2021 tarihine kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. İlanlar hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 50 Memur Alımı

Jandarma 2020 Yılı En Az Lise Mezunu 41 Memur Personel Alımı İlanı

Adalet Bakanlığı 40 Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı

Editör: TE Bilisim