Memur Alımı başvuruları sona eriyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Memur Alımı ilanına göre 3 bakanlığa ve 1 Kamu Kurumuna memur alımı başvurularında sona geldik. İlanlara henüz başvuru yapmamış olan adaylar hakkında detayları birkez daha sizlerle paylaşacağız.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Söz konusu bakanlıklara başvuru için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. madesindeki nitelikler aranacak. Buna göre,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Bakanlıkların memur alımı başvuruları ilanların yayım tarihleri ile birlikte başlamış olup artık sona ermektedir. Adaylar söz konusu ilanlara başvurularını en geç 16 Temmuz 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

ALIM YAPACAK BAKANLIKLAR, KURUMLAR VE ŞLAN DETAYLARI:

Kültür ve Turizm Bakanlığı:

Bakanlık bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı birimlerinde görevlendirecek personel Alımı ilanı yayımladı. KPSS Siz Personel Alımı için adaylar başvurularını en geç 16 Temmuz 2021 tarihine kadar gerçekleştirelecekler. Bu kapsamda alımlar Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Atatürk Kültür Merkezi ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Alanları İşletme Müdürlüğüne yapılacak. İlanın detayları İçin Buraya Tıkla

Türkiye Büyük Millet Meclisi:

TBMM geçtiğimiz gün yayımladığı ilan ile bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere Memur Alımı yapacağını bildirmişti. Söz konusu ilana göre TBMM Başkanlığı Kreş, Gündüz Bakımevi ve Anaokuluna Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatında görevlendirmek üzere farklı kadrolarda memur alımı yapacak. Adaylar başvurularını 2020 yılı KPSS Puanına göre ve en az 60 puan ile gerçekleştirecekler.

Ticaret Bakanlığı:

Ticaret Bakanlığı 8 farklı ilde Memur Alımı yapacak. Muayene Memuru alımları için adaylardan KPSS3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak. Bu bağlamda, Sözleşmeli Muayene Memuru alımları için adayların 35 yaşını tamamlamamış olmak, Dört yıllık lisans mezunu olmaları gerekmektedir. İlanın detayları için Buraya Tıklayınız.

Hazine ve Maliye Bakanlığı:

Hazine ve Maliye Bakanlı Memur Alımı yapacak. Bakanlığa bağlı olan Merkezi Finanas ve İhale Birimi ( MFİB ) bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere seçme ve Giriş sınavı ile bünyesine uzman Personel alımı yapacak. 5671 sayılı Merkezi Finans ve İhale Biriminin İstihdam ve Bütçe Esasları Hakkında Kanun ile topladmda 15 adet uzman personel alımı yapacak. Söz konusu kadrolar için Seçme ve Giriş sınavı yapılacak olup sınavlar 2-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. İlanın Detayları İçin Buraya Tıklayınız.

TÜM MEMUR PERSONEL ALIMI İLANLARI BURADA