Kamuya farklı bakanlı ve kurumlar tarafından 615 Sağlık Memuru, Zabıta Memuru, ARFF Memuru, Anbar Memuru, Düz Memur kadrılarına alım yapılacak. İşte o kurumlar ve bakanlıkları İşin Olsa ekibi olarak siz değerli okrularımı ile paylaşıyoruz. 

İlgili haberimizde, Mezuniyete göre memur kadro dağılımı, Alım yapacak kurumlara, Başvuru şartlarına ve detaylara ulaşabilirsiniz.

MEZUNİYETE GÖRE MEMUR ALIM YAPACAK KURUMLAR NEDİR?

Lise: 21

Ön Lisans: 184

Lisans: 410

TOPLAM: 615

Lise Mezunu Memur Alımları:

Lise mezunu memur alımları, Düz Memur, Zabta Memuru ve Sağlık Memuru alanlarında yapılacak olup, Kurumlar ise, TTK, Zonguldak Belediye Başkanlığı, Bilgöl İl Özel İdaresi ve Kütayhya Dumlupınar Üniversitesidir.

Bu kapsamda ise lise mezunu toplamda 21 Memur Alımı yapılacak.

Ön Lisans Mezunu Memur Alımları:

Ön Lisans mezunu kapsamında memur alımları, Düz Memuru, Zabıta Memuru, Anbar Memuru ve Sağlık Memuru kadrolarına yapılacak. Toplamda 184 kişilik kadro ile memur alınacak.

Alım yapacak bakanlık ve kurumlar ise, Toprak Mahsulleri Genel Müdürlüğü, Üniversiteler, TTK, Farklı Belediyeler, Devlet Demiryolları Taşımacılık, Devlet Opera ve Balesi, Sosyal Güvenlik Kurumu, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı gibi kurumlar memur alımı yapacak.

Lisans Mezunu Memur Alımları:

Lisans meuznları arasından toplamda 410 memur alımı yapılacak. Alım yapılacak alanlar ise, Düz Memuru, Zabıta Memuru, ARFF Memuru, Anbar memuru gibi alanlarda memur alımı yapılacak.

Alım yapacak kurum ve bakanlıklar ise, Farklı üniversiteler, Farklı Belediyeler, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Devlet Demiryolları taşımacılık, Devlet Hava Meydanları, EÜAŞ, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, TEDAŞ, Toprak Mahsulleri, İŞKUR, TTK, Vakıflar Genel Müdürlüğü gibi kurumlar lisans mezunu memur alacak.

Bu kapsamda lise, Ön Lisans ve Lisans mezunları arasından üniversiteler ve Belediyeler hariç 3 bakanlık ve 17 Kamu Kurumu toplamda 615 memur alımı yapacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Yukarıdaki kurumlar ve bakanlıklarda memur olmak isteyen adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmmak gibi nitelikler aranacaktır.

Ayrıca adaylardan bu kapsamda 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP3 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları gerekldir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Yukardaki kurumlara memur alımı KPSS 2019/2 Tercih kılavuzu Merkezi Yerleştirme ile yapılacak.Bu kapsamda adaylar tercihlerini ÖSYM resmi İnternet adresi üzerinden gerçekleştirmeleri gereklidir. Tercih işlemler 12 Aralık 2019 tarihi saat 23:59 ile sona erecek. tercih kılvuzları ve diğer bilgiler için aşağıdaki haberi inceleyebilirsiniz.