Bakanlıklar memur alımı ilanları yayımladı. 3 farklı Bakanlık bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda ve niteliklerde memur alımı yapacak. Toplamda 900 kişilik kadro ile memur alımı yapılacak olup alımlar Türkiye Genelinde olacak. Peki kimler başvuru yapabilecek? Alım yapılacak kadrolar nedir?

HANGİ KADROLARDA MEMUR ALIMI YAPILACAK?

Söz konusu 3 bakanlık 900 memur alımı için alımlar, Yurt Yönetim memuru, Uzman Yardımcısı, Müfettiş Yardımcısı Alımı, Stajyer Hazine Kontrolörü ve Defterdarlık Uzman yardımcısı alanlarında alım yapılacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Alım yapılacak alandaki özel nitelikleri taşıyor olmak,

BAKANLIKLARIN MEMUR ALIMI İLANLARI VE DETAYLARI:

Gençlik ve Spor Bakanlığı:

Bakanlığa 500 Memur alımı yapılacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı Taşra Teşkilatında bulunan Yurt Müdürlüklerinde görevlendirmek üzere 500 kişilik kadro ile Yurt Yönetim memuru Alımı yapılacak. Alımlar 63 farklı şehirde yapılacak.

Adaylardan Özel olarak, 2020 yılı KPSS (B) grubu KPSSP3 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak, Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 65 yaşından büyük olmamak, Yükseköğretim kurumlarından en az lisans düzeyinde mezun olmak şartları aranacak.

Başvurular 04 Ocak 2021 (10:00) - 20 Ocak 2021 (17:00) tarihlerinde basvuru.gsb.gov.tr adresi üzerinden “Sözleşmeli Yurt Yönetim Personeli Alımı Sınav Başvurusu Formu” nu doldurarak elektronik ortamda yapacaklardır. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Hazine ve Maliye Bakanlığı:

Hazine ve Maliye bakanlığı iki farklı ilan ile bünyesine memur alımı yapacak. Toplamda 310 kişilik kadro ile memur alımı yapılacak. Bu kapsamda;

10 Stajyer Hazine Kontrolörü alımı yapılacak. Adayların 2019 veya 2020 yıllarında yapılan KPSS'den KPSSP18, KPSSP23, KPSSP28, KPSSP47 ve KPSSP48 puan türlerinin herhangi birinden 80 (seksen) ve üzerinde puan almış olmak gereklidir. Detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

300 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı alımı için ise adaylardan 2019 veya 2020 yıllarında yapılmış Olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP47 veya KPSSP48 puan türünden en az 70 puan almış olmak gereklidir. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Ticaret Bakanlığı:

Ticaret Bakanlığı toplamda 90 memur alımı yapacak. Bu kapsamda iki ilan yayımladı. Yayımlanan ilanlara göre 30 Müfettiş yardımcısı alımı ve 60 Uzman yardımcısı alımı yapılacak.

30 Müfettiş Yardımcısı 3 farklı başkanlığa yapılacak. Bu yönde, Dış Ticaret Grup Başkanlığı için 5, Gümrük Grup Başkanlığı için 10 ve İç Ticaret Grup Başkanlığı için 15 kişilik kontenjan ile alım yapılacak. Adaylardan, 2019 ve 2020 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının (KPSS A Grubu) birinden KPSS P-48 puan türünden 80 (seksen) ve üzerinde puan almış olmak şartı aranacak. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

60 Uzman yardımcısı 9 farklı alanda yapılacak. Adaylardan genel nitelikler kapsamında 70 KPSS puan şartı ve Yabancı Dil sınavı puanı şartı aranacak. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

BAKANLIKLARIN VE DİĞER KURUMLARIM MEMUR PERSONEL ALIMI İLANLARI BURADA

Yeni Memur alımı ilanlarından haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz

Editör: TE Bilisim