Geçtiğimiz haftalarda Aile Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre Devlet Bünyesindeki yetişen gençler için bir atama yapılacağını belirtilmişti. Açıklamanın ardından hemen Devlet Personel Başkanlığı üzerinde 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler kanunu kapsamında 2 bin 183 memru alımı ilanı yayımlanmıştı. 

BAŞVURULAR BİTTİ:

Devlet Personel Başkanlığı üzerinde Başvuru kılavuzu 10 ekim 2019 tarihinde yayımlanması ile birlikte başlayan adaylar 21 Ekim 2019 tarihinde başvurularını tamamladılar. Şimdi ise başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı aranmaya başlandı. Binlerce aday tercih te bulundu ve tercih sonuçları sonrasında toplamda 2 bin 183 adayın yerleştirme işlemi yapılacaktır. Söz konusu Yerleştirme işlemine yalnızca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 2828 sayılı Kanun kapsamında hak sahibi olduğu tespit edilerek Mülga Devlet Personel Başkanlığına bildirilen kişiler katılabileceklerdir. 

Bu yönde 

  • 932 adedi İlkokul-İlköğretim düzeyinde,
  • 978 adedi Ortaöğretim düzeyinde,
  • 140 adedi Önlisans düzeyinde,
  • 133 adedi Lisans düzeyinde yer almaktadır.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Devlet Personel Başkanlığı üzerinde yayımlanan kılavuzlara baktığımızda yerleştirme sonuçları için herhangi bir tarih verilmediğini görüyoruz. Ancak Alım sayısının az olması ile birlikte yerleştirme sonuçlarının açıklanması çok fazla uzayacağını düşünmüyoruz ve sonuçların Kasım ayının ilk gaftası gelmesini bekliyoruz.

SONUÇLAR NEREDEN SORGULANACAK?

Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve ilgili kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Adaylar yerleştirme sonuçlarını DPB’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Kamu kurum ve kuruluşlarına yerleşen adayların listesi DPB e-Uygulama 2828 Sosyal Hizmetler Sistemi bölümünden yayımlanacaktır. Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurumlarının/kuruluşlarının Personel Genel Müdürlüğüne/Daire Başkanlığına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu Genel Müdürlük veya Daire Başkanlıklarından öğreneceklerdir.

ÖNEMLİ UYARI: Herhangi bir kamu kurum veya kuruluşuna yerleşen adayların atanmak üzere bu kamu kurum ve kuruluşlarının merkez teşkilatında bulunan Personel Genel Müdürlüğü veya Daire Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir. Adayların, yerleştirildikleri kamu kurumlarının/ kuruluşlarının il veya ilçe merkezinde bulunan birimlerine doğrudan atanmak üzere başvurmaları, bu birimlerden atanmak için gerekli belgeleri öğrenmeleri ve (kamu kurumunca bu birimlere belge teslimi yapılabileceğinin duyurulması hariç) bu birimlere belge teslim etmeleri mümkün değildir. Yukarıda belirtilen hususlara aykırı hareket eden ve bu nedenle zamanında belge teslimi yapamayan adayların atanmaları mümkün değildir.

SONUÇLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN VE SONUÇLARI BEKLEYEN DİĞER ADAYLAR BURADA TIKLA SENDE KATIL