Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2828 sayılı kanun kapsamında memur alımı süreci başladı. Her yıl Sosyal Koruma altında olan gençlerden memur alımı yapılacak olup tercih kılavuzu yayımlanarak başvuru süreci başlamıştır. En az İlköğretim ve en fazla Lisans mezunu adaylar içerisinden memur alımı yapılacak. Söz konusu tercih kılavuzuna göre atama yapılacak pozisyonlar ve eğitim seviyesine göre dağılım paylaşıldı.

2097 Memur Alımı Yapılacak

Yayımlanmış olan tercih kılavuzuna göre Sosyal Hizmetler kanunu kapsamında olmak üzere 2097 kişilik kadro ile memur alımı yapılacağı açıklandı. İlköğretim, Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu memur kadro dağılımı şöyle:

İlkokul/Ortaokul/İlköğretim Kadro Detayları:

En az İlkokul mezunu 809 kişilik boş kadro ile Türkiye Geneli Hizmetli Alımı yapılacak. Alımlar Bakanlıklar, Üniversiteler, Kamu kurumları ve kuruluşları tarafından yapılacak.

Ortaöğretim Mezunu Kadro Detayları:

Lise mezunu adaylar içerisinden toplamda 940 kişilik kadro ile Memur, İşçi, Teknisyen, Sağlık Teknisyeni unvanlarında atama yapılacak.

Ön Lisans Mezunu Kadro Detayları:

Ön Lisans mezunu adaylar içerisinden 178 kişilik boş kadro ile Düz Memur, Tekniker, Anbar Memuru, Çocuk Eğitimcisi, İşçi, Sağlık Teknikeri kadrolarında alım yapılacak.

Lisans Mezunu Kadro Detayları:

170 kişilik kadro ile memur alımı yapılacak. Lisans mezunu adaylar içerisinden olmak üzere alımlar, Mühendis, Memur, Kimyager, Sosyal Çalışmacı, Öğretmen, Arkeolog, Mimar, Sosyolog ve Fizyoterapist kadrolarında memur alınacak.

Kimler Tercih Kılavuzuna Başvuru Yapabilecek?

Bu yerleştirme işlemlerine yalnızca 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun ek 1 inci maddesi kapsamında;

a. Haklarında korunma veya bakım tedbir kararı alınmış,

b. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sosyal hizmet modellerinden en az iki yıl süre ile yararlanmış ve reşit olduğu tarih itibariyle de bu hizmetlerden yararlanmaya devam eden,

c. 18 yaşının dolduğu ve korunma ya da bakım tedbir kararının veya himaye onayının sona erdiği tarihten itibaren beş yıl içinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvurarak hak sahibi olduğunun tespitini yaptırmış kişilerin katılması mümkündür.

Bu nedenle yapılacak yerleştirme işlemlerine yalnızca yukarıdaki şartları taşıyan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce bu şartları taşıdığının kontrolü yapıldıktan sonra hak sahibi olduğu belirlenen kişiler katılabileceklerdir.

2021/2 Tercihler Başladı!

2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında yapılacak atamalar için tercihlere başvuru süreci başladı. Adaylar tercihlerine 18 Ekim 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 27 Ekim 2021 tarihi saat 23:59 a kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Tercih işlemleri sadece 2828 sayılı kanun kapsamındaki hak sahipleri içerisinden Elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. Tercih yapmak isteyen adaylar öncelikle tercih kılavuzunu inceledikten sonra başvurularına başlayabilecekler.

2828 SAYILI KANUN MEMUR ALIMI TERCİH KILAVUZU

DİĞER TÜM MEMUR ALIMI İLANLARI BURADA

Editör: TE Bilisim