İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Çarşı ve Mahalle Bekçisi 10 bin kadro ihdası için açıklamalar yapılmıştı. Bu açıklamalarda bekçi alımlarının gerekliliklerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' ın bekçilerle alakalı düşünce ve talimatlarına yer verilmiş, bekçilerin görev aldıkları yerlerde edinilen kazanımlara değinilmişti. İçişleri Bakanı Soylu, açıklamasında bekçi alımlarında toplam 10 bin 500 kişilik kadronun olduğuna değinmişti. Zaten 10 bin kişilik kadro ihdası gerçekleştirilmiş ve Resmi Gazete' de yayımlanmıştı.

MART AYINDA 8 BİN BEKÇİ ALIMI YAPILACAK

Bakan Soylu tarafından yapılan yeni bir açıklamada, Mart ayının ilk haftasında Çarşı ve Mahalle Bekçisi kadrosu için 8 bin kişilik ilanın yayımlanacağına yer verilmişti. Bu alımlar şuan binlerce kişi tarafından merakla bekleniyor ve başvuru şartlarının iyileştirilmesini bekleyen aday sayısının da oldukça fazla olduğunu söylemek mümkün. Peki, 10 bin kadro ihdası gerçekleştirilen ve sonradan Bakan tarafından 10 bin 500 olarak aktarılan bekçi alım kadrosu için kalan 2500 kişilik bekçi alım ilanı ne zaman yayımlanacak?

2500 BEKÇİ ALIMI YIL SONUNDA EKSİK BÖLGELERE TAMAMLAMA İÇİN KULLANABİLİR

Bakan Soylu' nun açıklamalarından sonra arada 2500 kişilik bir kadro bulunuyor. Bu 2500 bekçi alımı için ilanların yıl sonuna doğru yayınlanabileceği düşüncesindeyiz. Şuanda 8 bin kişilik bir ilan süreci yürüten İçişleri Bakanlığı' nın, bazı illere torpil geçerek sayıyı çoğaltacağı biliniyordu. Bu iller İstanbul, Ankara ve İzmir gibi suç oranlarının çoğunlukta olduğu iller. Mevcut ilanın yayımlanması ve yürütülmesinin ardından yeni bekçilere ihtiyaç duyulabilir. Kalan 2500 kişilik kadroyu da burada yıl sonuna doğru eksik kalan yerlerdeki ihtiyaçları gidermek amacıyla alımların gerçekleştirilebileceğini düşünmekteyiz. Bekçi alımlarıyla alakalı süreç çok yakında netleşecek ve çarşı ve mahalle bekçisi alım ilanları yayımlanacak. Yayımlanacak bekçi alımı için bildirim alarak ilk siz başvurmak isterseniz isinolsa.com mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da bizi takip et, ilanları sosyal medyada gör! (Tıkla, takip et.)

Editör: TE Bilisim