2022 yılı Tercih kılavuzu ile memur alımı süreci başlıyor. Bildiğiniz üzere yılda iki kez yapılan Merkezi Tercih kılavuzu ile memur alımları Haziran ve Aralık aylarında başlıyor. Açıktan Memur alımı ilanları ile atanamayan adayların umutla beklediği süre yaklaştı. Kamu kurum ve Kuruluşları bu kapsamda düğmeye bastı. Adayların merak ettiği konulardan biriside Alım yapılacak kontenjan nelerdir? Kimler tercih yapabilecek? Bu tarz bilgiler adaylar tarafından merak ediliyor ve bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde merak ettiğiniz tüm bilgileri paylaşacağız.

Kurumlar Taleplerini İletmeye Başladı!

Kamu Kurum ve Kuruluşları, Belediyeler, Üniversiteler bünyelerindeki memur ve personel ihtiyacını karşılamak üzere Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanlığına talepleri iletmeye başladılar. Tüm kurumlar bünyelerine memur personel alımı için merkezi sistem ile alım yapacak. Kurum bünyesinde hangi şehirde ve kaç kişilik boş kontenjan sayısını bildirerek Bakanlığa iletecekler. Daha önce de yapılan duyurular ile Kurumlar Talep Toplama işine 4 Nisan 2022 tarihi ile başladı. Talepler En geç 22 Mayıs 2022 tarihine kadar devam edecektir.

2022/1 İle En Az 1500 Memur Alımı Bekleniyor!

Kurumlar iletecekleri boşluk ile kontenjan sayısı belirlenecek. Geçmiş yıllara da baktığımızda İlk tercihlerde hep az kontenjan sayısı ile atama yapılıyor. Geçtiğimiz yıllara air veriler şöyledir:

  • 2017/1 - 2780 Boş Kontenjan
  • 2018/1 - 1471 Boş Kontenjan
  • 2019/1 - 1014 Boş Kontenjan
  • 2020/1 - 2582 Boş Kontenjan
  • 2021/1 - 1027 Boş Kontenjan

Bu doğrultuda 2022 yılı kontenjan dağılımında en az 1500 kişilik kadro ile atama bekleniyor.

Hangi Kadrolarda Memur Personel Alımı Yapılacak?

Lisans Mezunu: Aktüer, Antrenör, Tüketici hakem heyetiraporatörü, VHKİ Kütüphaneci, Matematikçi, Memur, Denizcilik Sörvey Mühendisi, Sekreter, Merkezi Satınalma Uzmanı, Mimar, Astronom, Mühendis, Kimyager, Sosyal çalışmacı, Mühendis, Fizikçi, Grafiker, İstatistikçi, Müze Araştırmacısı, Perfüzyonist, Psikolog, Mütercim, Arpon memuru, ARFF Memuru, Kitap Patalogu, Avukat, Bilgisayar İşletmeni, Stajyer Alım memuru, Şehir Plancısı, Programcı, Veteriner hekim kadrolarında alım yapılacak.

Ön Lisans Mezunu: VHKİ, Anbar memuru, ARFF Memuru, Programcı, Bilgisayar İşletmeni, Dava Takip Memuru, Enformasyon Memuru, Gişe Memuru, Ambar Memuru, İş Makinası Sürücüsü, Sağlık teknikeri, Aşçı, Hemşire, Tekniker, Sekreter, Kondoktör, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Memur, Muhasebeci, Şoför, Teşkil Memuru alınacak.

Lise Mezunu: Vagon Teknisyeni, Şoför, Memur, Bilgisayar İşletmeni, Hizmetli, Sağlık teknisyeni, Teknisyen alımları yapılacak.

2020 Yılı KPSS Puanı Kullanılacak!

2022/1 Tercih kılavuzlarında 2020 yılı KPSS Puanı kullanılacak. Bu kapsamda 2020 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden puan almış olmak gereklidir. Herhangi bir Taban KPSS Puanı belirtilmemiş olup Sıralamaya göre atama yapılacak.

KPSS Tercih Kılavuzu Ne Zaman Yayımlanacak?

Adaylar tarafından beklenen tercih kılavuzu 30 Haziran 2022 tarihinde yayımlanarak süreç başlayacaktır. En geç 7 Temmuz 2022 tarihine kadar devam edecek olan tercihler için süreç ÖSYM üzerinden Elektronik ortamdan ilerleyecektir.

KPSS Tercih Kılavuzundan anında haberdar olmak içim İşin Olsa Mobil uygulamasını indirebilir veya Sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA