Kamuya Engelli Memur Ataması için son gelişmeleri sizlerle bu haberimizde paylaşacağız.

2022 yılı kamuya 2 bin 927 kişilik kontenjan ile Engelli Memur Alımı yapılacak. her yıl yapılan Engelli Atamaları için tarih yaklaşıyoru. Daha önce de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı tarafından yapılan açıklama ile EKPSS Tercihleri ile 2927 kişilik kontenjan ile merkezi memur alımı yapılacak.

2022 EKPSS/Kura Yerleştirme Sonuçları Açıklandı - 2927 Memur Ataması Taban Puanlar 

EKPSS İle 2927 Memur Alımı Yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık kontenjan sayısı hakkında duyuru yaptı. Yapılan açıklamaya göre 2022 EKPSS tercihleri ile 2927 Memur Alımı yapılacağı oldu. Yapılan açıklamaya göre Derya Yanık " Ocak ayında yapılacak atama için 20 Aralık 2021 tarihi ile kamu kurumları tarafından 2 bin 927 kişilik kadro talebinde bulunulduğunu ifade ederek Tercihlerin ÖSYM üzerinden yapılacağını " belirtti.

Hangi Mezuniyete Sahip Adaylar Tercih Yapabilecek?

2022 EKPSS tercih kılavuzuna;

  • İlkokul/Ortaokul/İlköğretim Mezunları,
  • Ortaöğretim Mezunları,
  • Ön Lisans Mezunları,
  • Lisans Mezunları,

olan adaylar tercih yapabilecek.

EKPSS Tercihlerinde Hangi Kurumlar ve Hangi Kadrolarda Memur Alımı Yapılacak?

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı Tercihlerinde Ülkemizde bulunan farklı Bakanlıklar, Kamu kurum ve Kuruluşları, Belediyeler ve Üniversiteler engelli memur alımı yapılacak. Bu yönde alımlar,

Atama Yapılacak Bazı Kurumlar:

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı,
  • Emniyet Genel Müdürlüğü,
  • Tarım ve Orman Bakanlığı,
  • İçişleri Bakanlığı,
  • İŞKUR,
  • Ticaret Bakanlığı,
  • Sosyal Güvenlik Kurumu,

gibi kurumlar bünyelerine engelli memur Alımı Yapacak.

Engelli Memur Ataması Şartları Nedir?

Öncelikle adayların tercih yapabilmeleri için 2020 yılında yapılan EKPSS'den lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden puan sahibi olmak gereklidir.

Sonrasında Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesindeki; “Engelli: Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri,…ifade eder.” hükmü gereğince en az %40 ve üzerinde çalışabilir engelli olmak gereklidir.

Genel olarak ise adaylardan,

  • Türk Vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak şartları aranacaktır.

EKPSS Taban Puanlar Kaça Düşer?

Engelli atamalarındaki puanlar diğer atamalara yakın olarak sonuçlanmaktadır. Lisans mezunu olan adaylarda en düşük KPSS puanı ile atama yapılmaktadır. Sizin beklediğiniz taban puan kaç olur? Yorumlara iletiniz.

Atama puanlarından en düşük puan 60 olarak bekleniyor.

Halen memur statüsünde çalışanlar Tercih Yapabilecek Mi?

EKPSS ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğin 14 üncü maddesinde yer alan; “Halen memur olarak çalışmakta olanlar, başka hizmet sınıfı kapsamındaki kadrolar ile bulundukları kadrolardan farklı olmak kaydıyla mezunu oldukları eğitim programları itibarıyla ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolar hariç olmak üzere bu Yönetmelik kapsamında yerleştirme işlemlerine başvuramaz.

2022 EKPSS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak!

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik uyarınca ÖSYM tarafından yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, 2022-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzuna saat 11.30’dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Adaylar tercihlerini, 05 - 14 Ocak 2022 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 14 Ocak 2022 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan  2022-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

2022-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim