Kamu, Kurum ve Kuruluşlarda Perosnel Alımı Başvuruları Başladı!

Çeşitli kamu, kurum ve kuruluşlarında memur vasfında çalışacak personel arayışı hızla devam ediyor. Bu doğrultuda; Belediye Başkanlıları, Bakanlıklar, KİT'lere çok sayıda işçi ve memur alımı başvurusu devam ediyor. Bu ilanlardan bazılarında son başvru tarihi şu şekildedir. 

Ocak 2021 Kamuya Memur Alımı Başvuruları 

Çorum Belediyesi 8 Ocak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı 3 Ocak, Beyoğlu Belediyesi 4 Ocak, Maliye Bakanlığı 29 Ocak, Hafik Belediyesi 8 Ocak, Tillo Belediyesi 18 Ocak, Gençlik ve Spor Bakanlığı 20 Ocak, JSGA 1 Ocak, yaylakent Belediyesi 28 Ocak, Sahil Güvenlik Komutanlığı 5 Ocak, İSKİ 10 Ocak, Yaylakent Belediyesi 28 Ocak, Konya Teknik Üniversietsi 10 Ocak, Türkşeker, TCDD başvuruları 1 Ocak tarihinde sona erecektir.

Başvuru Şartları Neler?

Peki, başvuru yapacak kişilerde olması gereken özellikler nelerdir?

Öncelikle başvuru yapacak adaylar 657 sayılı Devlet Memuru kanun'unun 48. maddesine göre istenilen özellikleri taşımak zorundadır. KPSS puanı, yaş şartı ve yabancı dil eğitimi hakkımda bilgiler sorgulanmaktadır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ait kamu personeli alımı hakkında kamuilan.ailevecalisma.gov.tr/ adresine giriş yaparak bilgi edinebilir ve başvurunuzu oluşturabilirsiniz. Ayrıca diğer şartları da sağlıyor olmanız gerekmektedir. Bu şartlar;

  • T.C vatandaşı olmak,
  • Herhangi bir kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevine engel olacak sağlık probleminin olmaması,
  • Başvuru yapacak erkek adayların askerlik ile bağlantısı’nın olmaması veya askerliğini yapmış olması,
  • Güvenlik soruşturmasında arşiv araştırmasını yapabilmek,

İlana başvuru yaparken KPSS orta öğretim P94, ön lisans P93 ve lisans P3 puan türünden en az 60 puan alınması istenmektedir. Belirtilen koşulları sağlayan ve eğitimini tamamlamış adaylar yukarıda yer alan ilanlara başvuruda bulunabilir.

Tüm ilanlara ve başvuru genel, özel şartlarına erişmek için TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim