Gençlik ve Spor Bakanlığı 2021 yılı 8 bin 121 kişilik kadro ile Personel ve İşçi alımı yapacağını açıklamıştı. Nisan ayınca Cumhurbaşkanı ile GSB Bakanı ile yapılan açıklamaya göre 2021 yılı bitmeden alımlar yapılacak. Gençlik ve Spor Bakanlığından ilan bekleyen adayların merak ettiği konulardan biriside 2021 yılı Yeni Yurt Yönetim memuru alımı yapılacak mı? oldu. Bu kapsamda ilan beklenmekte. Peki Yurt Yönetim memuru alımları için detaylar ve bilinmesi gerekenler nelerdir? Tüm detayları sizlerle paylaşacağız.

GSB 2021 YILI HANGİ KADROLARDA PERSONEL ALIMI YAPACAK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2021 yılı için 8 bin 121 kişilik boş kadro ile Sözleşmeli personel ve işçi kadrolarında alım yapacağını bildirmişti. Bu kapsamda İşçi alımlar İŞKUR üzerinden yapılacak olup kadrolar farklı alanlarda en az İlköğretim mezunu adaylar içerisinden yapılacak.

Sözleşmeli Personel alımı kadroları ise kesin olarak Antrenör ve Spor Uzmanı kadrolarında yapılacak.

GSB 2021 Yılı 8 Bin 121 Memur Personel ve İşçi Alımı Kadroları Ne Olacak?

Yukarıdaki bağlantı üzerinden alım kadrolarının tamamını inceleyebilirsiniz.

YURT YÖNETİM MEMURU ALIMI YAPILACAK MI?

Gençlik ve Spor Bakanlığı sözleşmeli ve işçi kadrolarında alım yapacağını belirtmesi ile birlikte Yurt Yönetim Memuru alımı ilanı bekleyenler sevindi. Bu kapsamda bize yöneltilen sorulara göre 2021 yılı Yurt Yönetim Memuru Alımı yapılacak mı oldu.

En son Yurt Yönetim memuru alımları Ocak ayında yapılmıştı. Başvurular 4-20 Ocak 2021 tarihleri arasında alındı. Bu kapsamda adaylar yurt yönetim memuru alımı için ümitsizliğe girdi. Ancak en son yapılan Yurt Yönetim memuru alımları sadece 500 kişilik boş kadro ile yapılmıştı.

Ankara, İzmir ve İstanbul İllerinde Alım Yapılmadı!

En son yapılan alımda 3 büyükşehir bulunmuyordu. Bu kapsamda 2021 yılında alımı yapılacak olan 8 nim 121 kişilik kadro içerisine Yurt Yönetim memuru adaylarının da ekleneceğini ön görüyoruz ve muhtemelen alımlar Büyükşehirlerdeki Yurtlarda yapılacak.

YURT YÖNETİM MEMURU ALIMI ŞARTLARI NE OLACAK?

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin 4, 5, 6 ve 7’nci alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak,

2. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

3. Yükseköğretim kurumlarından en az lisans düzeyinde mezun olmak,

4. 2020 yılı KPSS (B) grubu KPSSP3 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak,

5. Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 65 yaşından büyük olmamak,

6. Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik aylığı almamak, (Dul ve yetim aylığı hariç)

7. Görevini devamlı yapmaya engel hastalığı bulunmamak,

8. Tam zamanlı çalışmaya engel durumu bulunmamak,

şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı yaptığı açıklamada başvuruların ne zaman başlayacağına dair herhangi bir açıklamada bulunmadı. Ancak ilanların Haziran ayından sonra yayımlanması bekleniyor.

İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRMEYİ UNUTMAYINIZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim