Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu memur alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilan BDDK 2021 yılı için 120 kişilik boşluk ile memur alımı yapılacak. Başvuru süreci geçtiğimiz günlerde başlamış olup artık sona ermektedir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için haberimizde detayları sizlerle paylaşacağız.

120 Memur Alımı Kadro Dağılımı Nedir?

  • Bankacılık Uzman Yardımcısı ( Hukuk Alanı ) 19,
  • Bankacılık Uzman Yardımcısı ( İletişim Alanı ) 1,
  • BDDK Uzman Yardımcısı 10,
  • Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcısı 50,
  • Bankacılık Uzman Yardımcısı ( Bankacılık Alanı )50 ,

Başvuru Şartları Nelerdir?

BDDK memur alımları için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda adaylardan " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak şartları aranacak.

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

Adaylardan özel olarak Sınavın yapıldığı Yılın Ocak ayının birinci günü itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak ve Bankacılık Uzman Yardımcısı (Hukuk Alanı) için 30 Nisan 2021 tarihi itibarıyla avukatlık ruhsatına sahip olmak şartları aranacaktır.

Ayrıca alım kadroları için gerekli eğitim niteliklerini ve KPSS niteliklerini taşıyor olmak gereklidir. İşte Eğitim ve KPSS Puanı Şartı:

EK 1 KPSS ŞARTI:

EK 2 KPSS ŞARTI:

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

BDDK 2021 yılı Memur Alımı için başvurularda son güne geldik. Adaylar başvurularını en geç 30 Nisan 2021 tarihi saat 16:00 a kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını Kurumun resmi internet sitesinden (www.bddk.org.tr) ulaşılabilecek "Başvuru Formu"nun doldurulması suretiyle yalnızca elektronik ortamda yapılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU