Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından 19 Şubat 2021 Tarihi itibari ile 2140 memur alımı için tercih süreci tamamlanmıştır. Engelli memur adaylarının yapmış olduğu tercihlerde; ilkokul, lise ve önlisans ve lisans mezunu başvurular gerçekleşti.

Sonuçlar açıklandığında; 135 ilkokul, 540 lise mezunu 726 önlisans mezunu 739 kişi Lisans mezunu olarak atama yapılacak. ÖSYM tarafından açıklanan tercih kılavuzunda başvuru şartlarına sahip olan adaylar başvuru sürecine ilişkin tercihlerini aday işlemleri ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden tamamladılar. Bu kapsamda başvuru yapan engelli memur alımı için adaylar 19 Şubat 2021 saat 23.59' a kadar tercihlerini bildirdiler. ÖSYM tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM'den Açıklama Var Mı?

ÖSYM sınav takviminde tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını dair bir takvimde bir tarih bulunmuyor. Bilindiği gibi son olarak 2020 yılı tercihlerinde değerlendirme süreci 17 gün içerisinde tamamlandı. Geçtiğimiz yılda en son Kasım 2020 tarihinde EKPSS tercihleri alınmıştı. ÖSYM'nin ilgili birimleri başvuru sürecini değerlendirme işlemlerini yaklaşık 2 hafta içerisinde tamamladı ve adaylar atama sonuçlarını öğrendiler. ÖSYM’nin daha önceki tercihleri baz aldığında Şubat ayının ilk haftası itibari ile sonuçlar adaylara duyurulabilir.

EKPSS 2021/1 tercih sonuçları ekranı; https://sonuc.osym.gov.tr

Sonuçları nasıl öğrenebilirim? 2021 EKPSS tercih sonuçları açıklandığında işinolsa sitesi üzerinden anında öğrenmek isterseniz mobil uygulamalarımızı indirebilir. Sosyal medya üzerinden bizi takip edebilirsiniz.

İŞİN OLSA