Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yayımlanan duyuruya göre 2020 yılının ilk tercihleri alınacak. 2020/3 kapsamında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşıkamak üzere farklı alanlarda 125 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacak. tercih kılavuzu yayımlandı ve tercihler alınmaya başlandı. Adaylar tercihlerini ÖSYM üzerinden elektronik ortamda yapacaklar.

TERCİH ÜCRETİNE DİKKAT:

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2020/3 kapsamında 125 memur alımı yapılacak. Adaylar tercih işlemini yapabilmeleri için önce ÖSYM tarafından belirtilen tercih ücretini yatırmaları gereklidir. 

Yerleştirme ücreti 20,00 TL’dir. Adaylar tercihlerini yaptıktan sonra yerleştirme ücretini yatıracaklardır. Yerleştirme ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyecektir. Yatırılan yerleştirme ücretleri her ne sebeple olursa olsun iade edilmeyecektir. Yerleştirme ücretini banka şubesinden yatıracak adaylar, bankaların çalışma saatlerini gözönünde bulundurmalıdır. Yurt dışındaki adaylar, tercihlerini yaptıktan sonra yerleştirme ücretini ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaklardır.

ANLAŞMALI BANKALAR:

  • Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

Yerleştirme ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile de yatırılabilecektir.

TERCİH SÜRECİ BAŞLADI!

Tercih kılavuzu ÖSYM tarafından 03 Ocak 2020 tarihinde yayımlanmış olup adaylar tercih işemlerine 08 Ocak 2020 tarihi itibari ile başlayabilecekler. Tercihler en geç 15 Ocak 2020 tarihine kadar yapılacak olup 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeli nitelikleri taşıyan ve  2018 yılı KPSS'den puan sahibi olan adaylar tercih yapabilecek. Tercihler, https://ais.osym.gov.tr adresinden elektronik ortamda yapacaklardır. Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamaz.

TERİH KILAVUZLARI VE KADRO DAĞILIMI BURADA!

Editör: TE Bilisim