Kamu Personeli Seçme Sınavına katılmış olan adayların beklediği süreç başlıyor. 2020 yılının İlk Merkezi yerleştirmesi için tercih süreci başlıyor. İşin Olsa ekibi olarak haberimizde tercih süreci hakkında ve diğer bilgiler hakkında detayları sizlerle paylaşacağız.

MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE BİNLERCE MEMUR VE PERSONEL ALINACAK!

KPSS 2020/1 ile yüzlerce kamu kurumu ve kuruluşu, Belediyeler ve üniversiteler memur personel alımı yapacaklarını bildirdiler. Aile, Çalışa ve Sosyal Hizmetler bakanlığı tarafından kurumların talepleri toplanarak ÖSYM başkanlığına bildirildi. Tercih kılavuzu için çalışmalar devam etmektedir.

Ayrıca tercihler Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunlarında alınacak. Alım kadroları ise çoğunlukla, Mühendis, Tekniker, Teknisyen, Memur kadrolarında yapılacak.

TERCİH SÜRECİ BAŞLIYOR!

ÖSYM takvimine göre KPSS 2020/1 Bazı Kurum ve Kuruluşlarına farklı kadrolarda ve pozisyonlarda memur personel alımı tercih işlemleri 23 Temmuz 2020 tarihinde başlayacak olup en geç 04 Ağustos 2020 tarihine kadar devam edecektir. 

Adaylar tercihlerini sadece ÖSYM üzerinden T.C kimlik numarası ile yapacaklardır.

KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

2020/1 kapsamında merkezi yerleştirme ile memur olmak isteyen adaylar öncelikle 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Ayrıca Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak ve KPSS'den lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan sahibi olmak gereklidir.

Ayrıca her kadro ve pozisyon için nitelik kodları bulunuyor. Bu nitelik kodlarında alım pozisyonuna göre mezuniyet şatları bulunmaktadır. Buradaki niteliklere de uygun olmak gereklidir.

TERCİH SÜRECİ BAŞLADIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

Geçtiş yıllarda yapılan merkezi atamalarda Taban puanlarına ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim