Mülakatsız Memur Alımı başlıyor. ÖSYM tarafından yapılacak olan KPSS 2020/2 ile kamuya en az lise mezunu memur alımı yapılacak. tercihler önümüzdeki hafta başlıyor. Aynı zamanda 24 Aralık 2020 tarihinde açıklanacak olan Lise KPSS sonuçları sonrası binlerce lise mezunu aday tercih yapacak. Peki Lise Mezunu seviyesinde tercihler hangi kurumlara yapılacak? Kimler tercih yapabilecek bunlar hakkında bilgiler vereceğiz.

Kimler Tercih Yapabilecek?

ÖSYM aracılığı ile başlayacak olan Mülakatsız Memur Alımı Tercih kılavuzu için adayladan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Herhangi bir sosyaş güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek " nitelikler aranacak.

Mülakat Yapılmayacak!

ÖSYM aracılığı ile tercihler alınacak. Adayların KPSS puaı ele alınarak yapılacak sıralamaya göre değerlendirme yapılacak. Merkezi yerleştirmelerde adaylara herhangi bir mülakat yapılmaksızın atama işlemleri yapılacaktır.

Lise Mezunu Memur Alımları Hangi Kurumlara Yapılacak?

Geçtiğimiz dönemlerdeki merkezi atamalara bakacak olursak alımlar bu yılda,

  • Devlet hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü,
  • Milli Güvenlik Kurulu Sekreterliği,
  • Türkiye Taş Kömürü Kurumu Genel Müdürlüğü,
  • Toprak Mahsülleri Ofisi Genel Müdürlüğü,
  • Farklı Bakanlıklar ve Fakrlı Üniversiteler,

Genede her tercih kılavuzunda lise seviyesinde memur alımı yapmaktadır.

Tercihler Ne Zaman Alınacak?

ÖSYM aracılığı ile alınacak tercihler 30 Aralık 2020 tarihi ile balayacak olup en geç 07 Ocak 2021 tarihine kadar devam edecek. Adaylar tercihlerini ÖSYM aday bilgileri ile yapacaklar.

Tercih kılavuzu yayımlandığında anında bildirim almak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim