Adalet Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 1100 memur alımı yapacak. Yapılacak İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcısı sınavı ile Bakanlık alım yapacak. Başvuru süreci 29 Eylül 2020 tarihi ile başlamış olan ilan için başvurularda son güne geldik. Peki Sınav detayları nedir? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

2020 yılı İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcısı alımı için başvurular 29 Eylül 2020 tarihinde başladı. Başvuru sürecinde artık son güne geldik. Adaylar en geç 06 Ekim 2020 tarihi saat 23:59 a kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla " ais.osym.gov.tr " internet adresinden yapmaları gereklidir.

Son başvuru gününe kadar başvuru yapmayan adaylar için ÖSYM son bir şans olarak sadece bir günlük Geç Başvuru alacak. Belirtilen takvime göre Geç başvurular 15 Ekim 2020 tarihinde alınacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

Adalet Bakanlığı İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcısı alımına başvuru yapacak adayların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak, Hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi ön lisans programı mezunu olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Görevini yerine getirmesine engel herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak gibi şartları taşıyan adaylar başvuru yapabilecekler.

SINAV TARİHİ BELLİ OLDU!

1100 adet İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcısı açıktan ve naklen alınacak olup Yazılı sınav, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 22 Kasım 2020 Pazar günü aşağıda belirtilen sınav merkezlerinde yapılacaktır. Sınav, saat 13:45’te başlayacak ve 105 dakika sürecektir. Adaylar, saat 13:30 dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasından duyurulacak, adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Adayın başarı sırası da sınav sonuç belgesinde yer alacaktır. Sonuçlar sınavdan sonra yakın bşr zamanda açıklanacaktır.

Sonuçlardan haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek sonuçlardan anında haberdar olabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim