Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) bünyesine yapılan jandarma uzman erbaş alımlarıyla alakalı geçtiğimiz günlerde bir ilan yayımlandı ve başvurular alındı. 04 Nisan 2019 tarihinde sonlanan bu başvuruların ardından çok sayıda aday göreve başlamaları halinde ne kadar maaş alacaklarını merak ediyorlar. JGK uzman erbaş alımı, jandarma uzman erbaş maaşları ve merak edilen diğer sorulara haberimizde yanıt veriyoruz.

Yüz binlerce aday tarafından merakla beklenen başvuru süreci 19 Mart 2019 tarihi itibariyle başladı ve 04 Nisan 2019 itibariyle de sonlandı. 2019 jandarma uzman erbaş alımlarına başvuru yapan, başvuru yapmayı düşünecek ileri tarihte yayınlanacak ilanları bekleyen toplamda sayısı milyonları bulan adaylar; alınacak maaşları merak ediyorlar. Tüm jandarma uzman erbaş alımlarında, göreve başlayacak adaylara belirli koşullar üzerinden farklı maaşlar ödeniyor. Bu nedenle herkesin maaşı aynı değil. Daha detaylı aktaracak olursak burada etmen faktörlerin maaşı etkilediğini söyleyebiliriz. Öyle ki çocuk durumu, eş durumu, görev yeri, özel görev yerleri ve süreleri, kıdem ve dereceye göre farklı kriterler üzerinden maaşlar ödenmektedir. Maaş aralığı 3500 TL ile 5 bin TL arasında farklılık göstermektedir.

Uzman çavuş maaşlarına yönelik bilgilendirmelerde 4200 TL - 4520 TL skalasında maaşların yatırıldığı ifade edilmekte, 5 bin TL' nin üstüne çıkan maaşların olduğu bilinmektedir. Bu bilgilendirmeler herkesi kapsayacak maaşlar elbette değil ancak evli ve çocuğu olanlar maaşlarına ek tazminat ücretleri almakta olduğundan, maaşlar arasındaki farka bir de kıdem ve görev yeri eklendiğinden geniş bir maaş skalasından bahsetmek mümkündür.

Editör: TE Bilisim