İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamalarla gündeme gelen ve 4 Mart 2019 tarihi itibariyle de duyurusu gerçekleştirilen 8 bin bekçi alım ilanının Çarşamba günü yayımlanacağı aktarılmıştı. Polis Akademisi Başkanlığı 4 Mart 2019 tarihinde Çarşı ve Mahalle bekçisi alım ilanı için sınav duyurusunu yayınladı ancak ilan henüz kamuoyuna ulaştırılmadı. Bakan Soylu' nun Çarşamba günü olarak ifade ettiği ilanın üzerinden neredeyse 1 hafta geçti ve ilanın hala yayımlanması bekleniyor. Daha önceki bekçi alımlarına başvuru yapamayan adaylar, bahsi geçen 8 bin kişilik bekçi alım ilanına başvuru yapabilmek için sabırsızlıkla bekliyorlar. Her ilanda olduğu gibi bu ilan sürecinde de başvuru şartlarına uygun olmadığı için başvurusunu yapamayan on binlerce aday bulunuyor. Bu adaylar, sosyal medya platformlarında seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

BEKÇİ ALIMLARINDAKİ BAŞVURU ŞARTLARI DEĞİŞTİRİLSİN TALEPLERİ

Bekçi alımlarında uygulanan askerliğini yapmış olma ve 31 yaş şartına yönelik adayların talepleri bulunuyor. Adaylar yaş sınırının 35' e çekilmesini istediklerini, ilan henüz yayımlanmamışken düzenlemenin yapılarak duyurulmasını istiyorlar. Böylelikle başvurmayı bekleyen on binlerce adayın daha başvuru yapabileceği ifade ediliyor. Her alımda uygulanan 31 yaş sınırı ve askerlik şartının değiştirilmesini talep eden adaylar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu' ya seslerini duyurmak için haber platformlarına mailler atıyor, sosyal medya hesaplarında hashtag etkinlikleri düzenliyorlar. Bizler de İŞİN OLSA olarak onların bu taleplerine haberimizde yer vermeye çalıştık.

BEKÇİ ALIMLARI YAYIMLANDIĞINDA İLK SEN ÖĞREN, ANINDA BAŞVURUNU YAP

İŞİN OLSA mobil uygulamalarımızı indirerek; ilan yayımlandığı anda bildirim alır ve başvuru şartlarını öğrenbilirsiniz. İlandan ilk haberdar olarak anında başvuru işlemlerinize başlama fırsatı elde edersiniz. Uygulamalarımızı aşağıdaki bağlantılardan indirmeyi unutmayınız.

İOS> TIKLAYINIZ

ANDROİD> TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim