Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her sene ortalama 20 bin civarı öğretmen ataması yapılmaktadır. Farklı branşlara göre atamalar yapılmakta olup öğretmen adayları müracaatlarını Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS, Eğitim Bilimleri ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ÖABT sınavlarının ortalamasından oluşan puanı ile müracaat etmektedir. Müracaatlar ilk atama sitesi üzerinden 6 Ocak tarihi itibari ile başladı ve adayların 10 Ocak tarihine kadar kesin kayıtlarını yapmalarını gerekmektedir.

81 BİN BAŞVURU ALINDI

Milli Eğitim Bakanlığının 20 bin kişilik öğretmen atamasına şu ana kadar 81 bin kişi başvurdu. Yarı gün sonuna kadar ilgili sayının 90 binin üzerine geçeceği tahmin edilmektedir. Buna göre adaylar ilk atama sitesine kimlik bilgileri ya da e-devlet şifreleri ile giriş yaptıktan sonra karşılarına çıkan adımlı formun tamamını doldurmak ve yine fotoğraf, adli sicil kaydı, sgk prim dökümü gibi detayları sisteme yüklemesi gerekmektedir. Başvuru adımlarının tamamını yapan adayların en yakın il milli eğitim müdürlüğüne de gitmesi gerekmektedir.

İl milli eğitim müdürlüğüne giden adaylar kimlikleri ile işlem yapmakta olup başvurularını onaylatması ve iglili çıktılarını alması gerekmektedir. Çıktılar alındıktan sonra adaylar sonuçların açıklanma tarihini beklemesş gerekmektedir.