Milli Eğitim Bakanlığı Şubat ayı öğretmen atamalarının gerçekleşmesinin ardından, 20 bin ek öğretmen alımı müjdesi gelmişti. MEB Bakanı Ziya Selçuk öğretmen adaylarına verdiği bu müjdeli haberin ardından 1 Haziran tarihi itibarıyla açıklanan kadrolara başvurular başladı.

Sözleşmeli öğretmen atama tercihi yapacak adayların açıklanan toplam 19 bin 910 kadro için 60 branşta gerçekleşecek olan ön başvuru tarihleri 1 ile 12 Haziran 2020 tarihleri arasında https://ilkatama.meb.gov.tr adresinden tamamlanacak.

ATAMA TAKVİMİ;

Atama başvuruları MEB tarafından açıklanan kılavuza göre e-devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası ile gerçekleştirilecek. 17 sözlü sınav merkezi belirlendi. Adaylar sözlü sınav için tercih edebilecekler. 12 Haziran tarihindeki başvuru tamamlanmasından sonra, 22 Haziran tarihinde sözlü sınav merkezleri ilan edilecek. Sözlü sınav 6 ile 25 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 28 Temmuz'da sonuçların açıklanmasının ardından adayların, 7 Ağustos tarihine kadar başvuruları itirazları gerçekleştirilip 31 Ağustos 9 Eylül tarihleri arasında tercihlerin yapılması ve 8 Eylül tarihinde ise atama sonuçları Açıklaması için bir takvimi açıklandı.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup 657 sayılı devlet memurları kanununda 48 maddede belirtilen şartlara taşımış olmaları, öğretmenlik mesleğine giriş için gerekli olan mezuniyet şartlarını sahip olmaları, mezun olunan öğretmenlik değil de bölüm ise bu konuda pedagojik formasyon eğitim sertifikası tamamlamış olmalar. Adayların eğitimleri Yurtdışından mezun olmaları halinde denklik belgesine sahip olmaları. KPSS şartında 2018 ya da 2019 sınavlarından P10, P121 ve p120 puan türlerinden en az 50 puan almış olmaları gerekmektedir. Adayların tercih yapabilecekleri kadro dağılımı şu şekildedir detayları aktarmaya devam edeceğiz.

En çok alım yapılacak öğretmenlik braşı; sınıf öğretmenliği, Türkçe, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İlköğretim Matematik branşlarında olacak.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim