Kamu kurumları veya kamu kuruluşları her geçen gün yeni ilan yayımlıyor ve çok sayıda memur ve personel alımı yapılıyor. Buna gçre geçtiğimiz günlerde 2 kamu kurumu tarafından yayımlanmış olan ilanlara göre başvuru sürecinde son günlere gelindi. Henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar için birkez daha detaylı bilgi vereceğiz.

HANGİ KURUMLAR ALIM YAPIYOR?

Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bünyelerine alım yapıyor. Buna göre YÖK 5 ve TİM 10 kişilik boş kadro ile memur alımı gerçekleştirecek. Adaylardan bazı genel bazı özel nitelikler aranacak olup, bütün bu nitelikleri yerine getiren adaylar başvurularını gerçekleştirebilecekler.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR NEDİR?

TİM ve YÖK memur alımı ilanına başvuru yapacak adayların, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesi gereğince, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Sınav tarihi itibari ile 35 yaşından büyük olmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile bağlantısı bulunmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gibi nitelikler aranacak.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Yükseköğretim Kurumu Başkanlığı ( YÖK ) : YÖK sözleşmeli bilişim alanında Yazılım, Ağ ve Sistem uzmanı olarak toplamda 5 Bilişim Uzmanı (2 kişi, Tam Zamanlı, Aylık Brüt Sözleşme Ücret Tavanının 3 katına kadar, 3 kişi, Tam Zamanlı, Aylık Brüt Sözleşme Ücret Tavanının 2 katına kadar) alımı gerçekleştirecek. Bu yönde adaylardan, 2017 veya 2018 yıllarında ÖSYM tarafından yapılmış olan kamu Personeli seçme sınavından lisans seviyesinde KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve YDS den ingilizce dilinden puan almış olmak ve alım yapılacak pozisyona göre ilgili eğitim seviyesini tamamlamış olmaları gereklidir.

Türkiye İhracatçılar Birliği ( TİM ) : 10 kişilik kadro ile, 8 uzman yardımcısı ve 2 İdari Memur kadrolarına memur personel alımı yapacak. Bu kapsamda adaylardan, 2017 veya 2018 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Söz konusu olan TİM ve YÖK ilanları için adaylar başvurularına geçtiğimiz günlerde başlamış olup artık sona eriyor. Buna göre adaylar başvurularını en geç 12 Nisan 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlanlar hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için aşağıdaki bağlantıları inceleyebilirsiniz.

Türkiye İhracatçılar Meclisi ( TİM ) Kamu Personeli Alım İlanı 

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ( YÖK ) KPSS Puanı İle Kamu Personeli Alım İlanı

Editör: TE Bilisim