Ülkemizde hizmet vermekte olan Kalkınma Ajansları yeni personel alımı yapıyor. Bugün ( 18 Kasım 2019 ) yayımlanan ilanlara göre iki kalkınma ajansı bünyelerindeki personel eksikliği karşılamak üzere farklı pozisyonlarda personel alımı yapacaklarını ilan ettiler. Toplamda 26 personel alımı yapılacak olup hem KPSS puanı ile hemde KPSS şartı olmadan alım yapılacak pozisyonlar yer almaktadır.

ALIM YAPACAK KALKINA AJANSLARI:

Bugün gelmiş olan ilanlara göre Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansına (KUDAKA) ve Serhat Kalkınma Ajansından (SERKA) bünyelerine personel alacak. Bu kapsamda,

SERKA seyahat engeli olmayan 10 Uzman, 1 Hukuk Müşaviri ve 1 İç Denetçi alımı gerçekleştirecektir.

KPSS şartı aranmaksızın iş tecrübesiyle 1 (bir) uzman alınacak

KUDAKA ise seyahat engeli olmayan 9 (dokuz) Uzman Personel, 1 (bir) Hukuk Müşaviri, 1 (bir) İç Denetçi ve 3 (üç) Destek Personeli alımı yapılacaktır.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

a) Türk vatandaşı olmak,

b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

c) Affa uğramış olsalar bile Devletin güvenliğine karşı işlenen suçlarla, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak,

d) Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak,

e) Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmişse muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

KPSS ŞARTI:

Kalkınma ajanslar hem KPSS puanı ile hemde KPSS şartı olmadan personeo alımı yapıyor. bu yönde KPSS puanı ile alım yapılacak pozisyonlar için adayların ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 80 puan almış olmaları gerekmektedir.

Ayrıca adaylardan yabancı dil sınavı şartı da aranıyor. Bu yönde de adayların ÖSYm tarafından yapılan Yabancı Dİl Sınavından C seviyesinde puan almış olmaları gereklidir.

BAŞVURULAR:

SERKA ve KUDAKA personel alımı başvurular önümüzdeki ay başlayacak. Bu kapsamda başvurular 09 Aralık 2019 tarihinde başlayacak olup en geç 23 Aralık 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular elektronik ortamda sinavbasvuru.sanayi.gov.tr internet adresi üzerinden yapılacaktır.

Başvuruları olumlu olan adaylar için ise Giriş sınavı yapılacak. Başvuru sonuçları ise 03 Ocak 2019 tarihi sonrası açıkanacaktır.İlanlar hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

SERKA İLANININ TAM METNİ

KUDAKA İLANININ TAM METNİ

Editör: TE Bilisim