Lise mezunu memur alımı başvuruları başlıyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre 2 Bakanlığın ve 1 kurumun memur alımı için süreç başlıyor. Bu kapsamda alım yapacak bakanlıklar ve kurum hakkında detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

ALIM YAPACAK KURUM VE BAKANLIKLAR:

Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilanlar ile kamuya 80 Memur Alımı yapılacak. Bu kapsamda,

  • Enerji ve tabii Kaynaklar Bakanlığı uzman yardımcısı kadrosu ile 20 Memur Alınacak.
  • Ticaret Bakanlığı Denetmen Yardımcısı kadrosunda 50 Memur Alımı yapılacak.
  • Türkiye Diyanet Vakfı KPSS A Grubu ile 10 kişilik kadro ile 7 Müfettiş Yardımcısı ve 3 Denetçi Yardımcısı alacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda adaylardan " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel herhangi bir durumu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" şartları aranacak.

Adaylardan özel olarak ise, 2019 veya 2020 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak, En az dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin alım yapılacak alanlarından mezun olmuş olmak şartları aranacak.

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI:

Bakanlık bünyesine toplamda 20 kişilik kadro ile 8 farklı Grupta memur alımı yapılacak. Bu yönde bakanlık Merkez Teşkilatına KPSS puanı İle alım yapacak. Başvurular 01 Şubat 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 12 Şubat 2021 tarihine kadar yapılacak. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız. İşte alım alanları:

TİCARET BAKANLIĞI:

Ticaret Bakanlığı 9 farklı alanda olmak üzere 50 Ticaret Denetmen Yardımcısı alacak. Adaylar KPSS'den en az 70 puan almış olması gereklidir. Denetmen Uzman yardımcısı başvuruları 02/02/2021 - 12/02/2021 tarihleri arasında yapılacak. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız. İşte kadro dağılımı:

TÜRKİYE DİYANET VAKFI:

Diyanet Vakfı bünyesindeki eksikliği karşılamak için 10 kişilik kadro ile Lise Mezunu Memur Alımı yapacak. Alımlar farklı kadrolar için 7 Müfettiş yardımcısı Alımı ve 3 Denetçi Yardımcısı Alımı yapılacak. Adaylar başvurularına 01 Şubat 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 21 Şubat 2021 tarihinde sona erecektir. İlanın Detayları için Buraya Tıklayınız.